BAILEYS SALTED CARAMEL IJSKOFFIE (18+)

bwDSC04919

Baileys is echt al járen mijn signature drink. Als ik niet weet wat ik moet bestellen tijdens het stappen, bestel ik altijd dit. Met veel ijs, anders vind ik het niet lekker. En sinds mijn collega me een stukje Tony Chocolonely Caramel Seasalt liet proeven is dit mijn favo chocolade everrrr. Dus waarom niet al die heerlijkheden samenvoegen in de ultieme zomerdrank: ijskoffie? Nou, dat gaan we regelen! (En helemaal aan het eind heb ik een tip voor als je de non-alcohol variant wil maken!)

Wat heb je nodig (per persoon)
– 5 cl Baileys Caramel (is een speciale editie, te koop bij slijterijen)
– 1 kopje koffie
– een snufje (zee)zout
– 2-3 bollen staciatella- of vanilleroomijs
– slagroom
– lekkere dingen om het mee te versieren
– blender of staafmixer

Totale bereidingstijd: +/- 10 minuten

bwDSC04907

Begin met het zetten van het kopje koffie. Deze kan intussen wat afkoelen terwijl je met de rest aan de slag gaat. Meet de Baileys af en gooi dit met de koffie, het zout en het ijs in de blender. Even goed laten mengen. Als je (net als ik) suiker en/of melk in je koffie drinkt: dit kun je gerust achterwege laten. De ijskoffie is zoet genoeg en door het roomijs ook milky. 

bwDSC04913

In mijn geval was de koffie nog behoorlijk warm en dus was het meer lauwe koffie dan ijskoffie, dus heb ik het glas nog even een half uurtje in de vriezer gezet. Anders kun je het best je koffie eerst goed laten afkoelen voordat je de rest van de ijskoffie gaat maken.

Als de ijskoffie op gewenste temperatuur is, kun je beginnen met het versieren. Ik maak een flinke slagroomtoef en versier het met stukjes Kinderbueno, Johnny Doodle Caramel Seasalt fudge, nog een beetje zout, cacaopoeder en leuke rietjes. Enjoy!

bwDSC04914

PS. Je kunt ook heel makkelijk een non-alcohol variant maken. Laat de Baileys achterwege en voeg een scheutje chocomelk en een scheutje karamelsaus(die je normaal over je ijs doet) of karamel koffiesiroop bij de rest. Geeft ongeveer hetzelfde effect, maar dan fijn zonder alcohol.

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s