COUSCOUS SALADE (VEGA)

daisieskitchen.com couscous salade vegetarisch vega veldsla komkommer tomaat zongedroogde tomaten aioli salade sla noten zaden uitjes gefrituurde ui zomer gezond eten food foodie recept koken koken gezond lekker snel makkelijk

Op warme dagen heb ik meestal weinig zin om uitgebreid te koken. En warm eten gaat er sowieso lastig in. Dan is een goed gevulde couscous salade een uitkomst! Je hoeft er geen pannen voor op het vuur te zetten, het staat binnen 10 minuten op tafel én is heerlijk fris. Wat wil je nog meer dan lekker genieten?

Wat heb je nodig (per persoon)
– +/- 75 gram couscous
– olijfolie
– halve komkommer
– 100 gram (cherry) tomaatjes
– 40 gram veldsla
– 4 zongedroogde tomaatjes
– (citroen) aioli
– naar wens noten, zaden en gefrituurde uitjes

Bereidingstijd: 10 minuten

daisieskitchen.com couscous salade vegetarisch vega veldsla komkommer tomaat zongedroogde tomaten aioli salade sla noten zaden uitjes gefrituurde ui zomer gezond eten food foodie recept koken koken gezond lekker snel makkelijk

Couscous is werkelijk één van de makkelijkste dingen om te maken. Je kookt wat water (in de waterkoker, lekker makkelijk en snel!), doet de couscouskorrels in een diep bord of schaal. Voegt hier een scheutje olijfolie en telkens kleine beetjes heet water aan toe. Met een vork meng je het rustig door elkaar en beoordeelt of er nog meer water bij moet. Je ziet snel dat de couscous het water in zich opneemt. Laat het nog een minuut of 5 staan, zodat de korrels al het vocht goed kunnen opnemen. Nadien nog even goed met een vork doorroeren.

Snijd intussen de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes. Ook de zongedroogde tomaten kun je even wat kleiner snijden. Was de sla en doe deze in de kom. Voeg hierna de tomaten en komkommer toe. In een apart schaaltje kun je de aioli iets verdunnen met een paar druppels water en een scheutje olijfolie. Zo is het makkelijker te mengen in de salade.

Voeg als laatst de couscous toe en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer naar wens met noten, zaden en gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com couscous salade vegetarisch vega veldsla komkommer tomaat zongedroogde tomaten aioli salade sla noten zaden uitjes gefrituurde ui zomer gezond eten food foodie recept koken koken gezond lekker snel makkelijk

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’

Advertenties

4 gedachtes over “COUSCOUS SALADE (VEGA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s