GEGRILDE GROENTEN

homeofdaisies gegrilde groenten uit de oven gezond eten food foodie dinner avondeten veggies vegetarisch veganistisch koken keuken recept ovengerecht zoete aardappel olijfolie paprika i champignons ui uien courgette rode peper

Sinds een aantal weken is dit mijn go-to recept. Je kunt er onwijs mee variëren, maar de basis blijft hetzelfde. Gesneden groente, met olie en kruiden bakken op een bakpapiertje in de oven. Helemaal niet moeilijk dus en hoewel het wel een langere tijd in de oven moet, kun jij in de tussentijd wat anders doen. Voetbal kijken, of nog even van de zon genieten. 

Wat heb je nodig?
– Gesneden groenten, waar je maar zin in hebt! Ik gebruik vandaag zoete aardappel, ui, champignons, courgette, paprika en een klein rood pepertje
– (Olijf)olie
– Kruiden (naar smaak)
– Bakpapier
– Oven
– Mengkom

homeofdaisies gegrilde groenten uit de oven gezond eten food foodie dinner avondeten veggies vegetarisch veganistisch koken keuken recept ovengerecht zoete aardappel olijfolie paprika i champignons ui uien courgette rode peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Omdat zoete aardappel iets langer nodig heeft om te garen, begin ik hiermee. Ik verwijder de schil en snijd ze in frietjes-formaat. Daarna nog even goed wassen en dan kunnen ze in de kom. Eerst verdeel ik er wat kruiden over. In dit geval: paprika, knoflook, peterselie en wat zout. Door de kom goed de schudden, verdeel ik de kruiden over alle frietjes. Je kunt het ook met een lepel doen.

homeofdaisies gegrilde groenten uit de oven gezond eten food foodie dinner avondeten veggies vegetarisch veganistisch koken keuken recept ovengerecht zoete aardappel olijfolie paprika i champignons ui uien courgette rode peper

Herhaal hierna hetzelfde met een flinke scheut (olijf)olie. Verdeel de frietjes over het bakpapier (zorg dat ze niet tegen elkaar aan zitten, anders worden ze niet goed gaar) en zet ze 20 minuten in de oven.

homeofdaisies gegrilde groenten uit de oven gezond eten food foodie dinner avondeten veggies vegetarisch veganistisch koken keuken recept ovengerecht zoete aardappel olijfolie paprika i champignons ui uien courgette rode peper

Intussen kun je alvast de andere groenten snijden en in de kom doen. Ook hier gaan kruiden en olie overheen. Na 20 minuten haal ik de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten over het geheel. Deze kunnen nog 15-20 minuten meebakken.

homeofdaisies gegrilde groenten uit de oven gezond eten food foodie dinner avondeten veggies vegetarisch veganistisch koken keuken recept ovengerecht zoete aardappel olijfolie paprika i champignons ui uien courgette rode peper

Persoonlijk houd ik ervan om dit gerecht lekker vega te houden, maar je kunt er ook makkelijk een stukje vis of vlees bij eten. Afmaken met wat blokjes feta en zongedroogde tomaten en je hebt een heerlijk, vullende maaltijd. Eet smakelijk!

homeofdaisies gegrilde groenten uit de oven gezond eten food foodie dinner avondeten veggies vegetarisch veganistisch koken keuken recept ovengerecht zoete aardappel olijfolie paprika i champignons ui uien courgette rode peper

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “GEGRILDE GROENTEN

  1. […] Vleesloze recepten Inspiratie opdoen hoe ook jij vanavond vleesloos kunt eten? Misschien zijn deze recepten dan iets voor jou: Spicy Pompoensoep Nacho’s for dinner Couscous salade Paprika gevuld met couscous & spinazie Falafel Spicy hummus Pompoen quiche Gegrilde groenten […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s