START FOOD JOURNAL

daisieskitchen food blog blogger foodblogger journal dagboek eetdagboek start eten afvallen gezond eten healhthyfood friet pita gyros cocktails drankjes wijn gezellig chocola guilty pleasures

Toen ik onlangs voor het eerst in ruim een jaar bovenop een weegschaal klom, kreeg ik zo’n beetje de schrik van mijn leven. Dat ik de touwtjes een beetje had laten vieren na de bruiloft wist ik wel. Een hapje hier, een drankje daar en altijd wel een reden om niet te gaan sporten. Maar dat het zo erg was, daar was ik me niet van bewust. Het ergste was dat ik me realiseerde dat ik volgens het BMI nu officieel tot de groep Nederlanders met overgewicht behoor. Slik!

Chocola is mijn grootste guilty pleasure. Chocopasta, hagelslag, koekjes en cruesli mét jawel stukjes chocola. Ik sta het liefst op en ga naar bed met chocola. “Een dag zonder chocola is een dag niet geleefd” gein ik wel eens, maar ik geloof dat ik me er iets te goed aan houd… Het afgelopen jaar was er altijd wel iets te vieren, verdriet te verdrinken of stress weg te eten. “Bourgondische levenstijl” zoals mijn man het liefkozend noemt maar de weegschaal zegt toch andere dingen.

Grote porties. Nog een keer opscheppen. Niet omdat ik honger heb, maar gewoon omdat het lekker is en zonde is om weg te gooien. Hup, dan verdelen we dat laatste beetje nog wel. Eens per week met m’n beste vriendin op de bank. Bijkletsen met een reep chocola, een pak koekjes en wat chips. Frisdrankje erbij. Of op vrijdagmiddag na een drankje op het terras geen zin om te koken, dus een frietje, pizza of pita gyros halen.

Dat “Bourgondische leven” is super leuk, aardig, lekker en vooral heel gezellig. Dat vinden die vetten en calorieën ook. Verdeelden zich de afgelopen maanden eerlijk over mijn buik, benen en zowaar zelfs mijn borsten (yay voor op je 28e van je puber tietjes af zijn!). M’n broeken kunnen nog dicht, dus het zal wel goed zijn. En een nieuwe bh of bikini shoppen vond ik niet zo erg.

Totdat de nummers op de schaal me uit mijn Bourgondische droom haalden. De nummers liegen niet. Ik zit 5 kilo in de rode zone. Te zwaar. Te veel. Te vet. Onvoldoende die guilty pleasure’s gecompenseerd met salades en rondjes fietsen of lopen. Het is klaar. Einde. Weg met die troep. En ondanks dat ik weet dat ik niet altijd even goed eet, ga ik mezelf keihard met de neus op de feiten drukken.  Niet alleen in kilo’s maar vooral met opschrijven wat ik achter mijn kiezen schuif. Want niets is zo confronterend als ‘1 reep van 180 gram chocola gevuld met oreo’s’ of ‘1 zak pepernoten’ te moeten noteren.

En van die eetdagboekjes, food journals, wil ik jullie op de hoogte houden. Wat eet ik allemaal dat zo slecht voor me is en wat moet ik dus skippen om weer op een gezond gewicht te komen zonder keihard te lijnen of me kapot te trainen. Dus de komende tijd zal ik eens in de zoveel tijd (even kijken wat handig uitkomt) mijn week in food delen. Gewoon om aan jullie te laten zien wat ik eet, hoe ik eet en welk effect dit heeft. En wie weet inspireer ik jou wel om het ook eens anders aan te pakken!

PS. Ik ga eerst 2 weken op een Grieks strand genieten en dan nog een paar dagen aan de tapas en sangria in Barcelona, maar dan…dan ga ik écht van start! Je kunt mijn eerste fit journal dus eind oktober verwachten. Doe ik daarvoor nog eentje om van te janken 😉

xo Daisy 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s