RIJST MET LEFT-OVER PINDASAUS

homeofdaisies recept keuken koken rijst groenten kip pindasaus satesaus eten food foodie left-over barbecue kant-en-klaar ui kippen kipfilet sperzieboontjes sperzieboon groen gezond walnoten champignons

Heb je net ook nog een halve bak (kant-en-klare) pindasaus in je koelkast staan? Het barbecueseizoen is nu echt zo goed als voorbij, dus daar heb je het niet meer voor nodig. En om eten in de prullenbak te gooien, nee, dat is zonde! Daarom verzon ik dit super snelle, makkelijke, lekkere gerecht met veel veggies – en natuurlijk pindasaus.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
– 2 kopjes rijst
– olijfolie
– 1 kipfilet
– 1 middelgrote ui
– half bakje champignons
– 200-300 gram sperziebonen
– een scheutje melk (optioneel)
– halve bak pindasaus

homeofdaisies recept keuken koken rijst groenten kip pindasaus satesaus eten food foodie left-over barbecue kant-en-klaar ui kippen kipfilet sperzieboontjes sperzieboon groen gezond walnoten champignons

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de kip in blokjes en bak deze om en om in wat olijfolie. Voeg de gesneden ui en champignons toe en bak dit even door. Als laatste kunnen de (voorgekookte) sperzieboontjes erbij. Ik maakte het mezelf makkelijk door boontjes uit de vriezer te nemen. Die hoeven feitelijk alleen warm gemaakt te worden. Super snel klaar dus!

homeofdaisies recept keuken koken rijst groenten kip pindasaus satesaus eten food foodie left-over barbecue kant-en-klaar ui kippen kipfilet sperzieboontjes sperzieboon groen gezond walnoten champignons

Als de groenten en kip goed zijn kun je de pindasaus toevoegen. Omdat ik net een beetje te weinig had én ik houd van een romige saus, deed ik er nog een scheutje melk bij. Roer dit alles goed door tot het warm is.

Verdeel de rijst over de borden en schep hierna de groenten, kip en saus eroverheen. Als finishing touch top ik het af met een handje walnoten. Eet smakelijk!

homeofdaisies recept keuken koken rijst groenten kip pindasaus satesaus eten food foodie left-over barbecue kant-en-klaar ui kippen kipfilet sperzieboontjes sperzieboon groen gezond walnoten champignons

Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s