BLADERDEEG: ZOET OF HARTIG?

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

Bladerdeeg is een erg fijn product dat je op vele manieren kunt gebruiken. Als voorgerechtje of dessert, als tussendoortje of finger food. En, het is zowel hartig als zoet erg lekker. Daarom laat ik je vandaag 2 super simpele variaties zien om als klein hapje te serveren. Fijn op een feestje of als snack. 

Zoete variant (per stuk)
– 1 plakje bladerdeeg
– 2 theelepels chocopasta
– een klein handje gehakte walnoten

Hartige variant (per stuk)
– 1 plakje bladerdeeg
– 2 theelepels (rode)pesto
– klein reepje feta

Algemeen:
– 1 geklutst ei
– bakpapier

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

Leg de gewenste hoeveelheid bladerdeeg te ontdooien. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Wanneer de bladerdeeg wat zachter wordt, snijd je deze door de helft. Op de ene helft smeer je het gewenste smeersel (chocopasta of pesto). Zorg dat je de randjes vrijhoud, dus echt alleen het middelste besmeren.

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

Strooi hierna de gehakte noten/feta over het geheel.

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

Vouw nu de andere helft terug en druk de randjes goed aan met een vork.

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

Leg de bladerdeeg op het bakpapier en smeer de bovenkant in met wat geklutste ei. Hierdoor krijgt het hapje straks een mooie glans. Bak ze in ongeveer 20 minuten af.

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

homeofdaisies bladerdeeg hapje zoet hartig pesto feta kaas fetakaas grieks italiaans hapje gerecht voorgerecht tussengerecht finger food chocopasta chocola chocoladepasta chocolade walnoten walnoot noten tussendoortje snack recept keuken koken oven ovengerecht bladerdeeg bladerdeeghapje

Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “BLADERDEEG: ZOET OF HARTIG?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s