FOOD DIARY #2 FAIL!

daisieskitchen.com food journal lijnen dieet food foodie voeding afvallen weightloss get fit get lean hms chronisch ziek reuma fibromyalgie hypermobiliteitssyndroom fysio pijnstillers

Afgelopen dinsdag begon ik vol goede moed aan mijn eerste dag lijnen. Ja op dinsdag, want (ik maak geen grapje) ik had geen batterij meer voor de weegschaal en ik wilde graag precies weten wat mijn dag 0 gewicht was. Plus, mijn ouders waren maandag 30 jaar getrouwd, dus yay voor taart! Dinsdagmorgen ging ik op de weegschaal staan, maakte ik de before foto´s en ging ik netjes eten. Sterker nog, ´s avonds lag ik een uur lang in het zwembad baantjes te trekken. Goed bezig zou je denken totdat…

Wat je nog niet weet, is dat ik chronisch ziek ben. Ik heb hypermobiliteitssyndroom (een vorm van reuma) en fibromyalgie – lees meer hierover op mijn andere blog homeofdaisies.nl . Dat heb ik al sinds mijn 11e en vanaf mijn 15e in meer of mindere mate dagelijks last van. Nu heb ik altijd wel wat meer last nadat ik veel heb ondernomen (lees; een tripje Barcelona met veel lopen) maar deze week gooide het echt veel roet in het eten. Ik ben geen pillen slikker, houd daar niet van. Maar al vanaf dag #1 Barcelona slikte ik elke morgen een pijnstiller. Deze week werden er dat al gauw 2 per dag en inmiddels zit ik op 3. Erger nog, het helpt helemaal niks.

Vrijdag heb ik dan ook andere pijnstillers gekregen maar eerlijk gezegd merk ik daar ook niks van. Wat ik wel merk is dat ik de hele dag dermate pijn in m´n onderrug heb dat ik bijna niet kan lopen. Of zitten. Zelfs liggen is oncomfortabel. Soms heb ik even een positie gevonden waarin het wel gaat en dan gaat dat totdat ik weer beweeg. De pijn is echt verschrikkelijk, zo erg dat ik me niet kan heugen of ik het ooit zo erg heb gehad.

Zul je natuurlijk net zien dat zowel de huisarts als de fysiotherapeut geen tijd hebben om er een professionele blik op te werpen. Maandag mag ik gelukkig naar de fysio en hopelijk kan die er iets zinnigs over zeggen. Of nog beter; met haar magische handen een oplossing bieden. Lang verhaal kort: na een week niks maar dan ook echt niks te hebben kunnen doen, vond ik mezelf dermate zielig dat ik mijn man vrijdag naar de winkel heb gestuurd om chocola te kopen. En gisteren hebben we pizza besteld. Ik geloof dus niet dat als ik morgen op de schaal ga staan dat het iets heeft uitgemaakt. Maar dat geeft niet. Ik moet eerst zorgen dat mijn lichaam zich herstelt en ik me weer fit genoeg voel om te kunnen wandelen, fietsen, zwemmen of whatever.

Ik had er namelijk echt heel veel zin in. Was zowaar echt gemotiveerd om niet alleen goed te eten, maar ook te bewegen (ik ben zo lui als ik groot ben – 1 meter 79). Ik heb zelfs een sport legging gekocht. En niet om mee op de bank te zitten! Dus ik wacht de komende dagen af en duim heel hard dat ik snel opnieuw kan beginnen met dieetweek #1. Je hoort ervan!

Daisy

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “FOOD DIARY #2 FAIL!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s