PASTASAUS MET GEGRILDE PAPRIKA & BASILICUM

daisieskitchen.com, pastasaus, gegrilde paprika, basilicum, pasta, saus, homemade, zelfgemaakt, koken, keuken, recept, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, fitgirl, fit, weightloss, afvallen, gewichtsverlies

Weg met de pakjes en zakjes! Pastasaus is namelijk zó makkelijk zelf te maken. Super gezond en vele malen lekkerder. Met dit recept krijg je direct veel groenten binnen en je kunt dit makkelijk van te voren maken (tip: maak extra veel en vries ze in porties in!)

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 4 middelgrote of 6 kleinere vleestomaten
– 1 rode paprika
– 1 middelgrote ui
– 2 teentjes knoflook
– een handje verse basilicum
– peper, zout
– (olijf)olie
– bakpapier
– staafmixer

Bereidingstijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika door de lengte, verwijder de zaadlijst en de steel en leg ze met de buitenkant naar boven op het bakpapier. Smeer ze in met wat olijfolie. Zet ongeveer 30-40 minuten in de oven. De buitenkant mag wat verbrand zijn, want dat vel haal je er daarna af.

daisieskitchen.com, pastasaus, gegrilde paprika, basilicum, pasta, saus, homemade, zelfgemaakt, koken, keuken, recept, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, fitgirl, fit, weightloss, afvallen, gewichtsverlies

Was de tomaten, verwijder het kroontje en zet een klein kruisje op de kont. Kook ze kort tot het velletje loslaat. Haal ze uit het water, laat even afkoelen en verwijder het vel.

daisieskitchen.com, pastasaus, gegrilde paprika, basilicum, pasta, saus, homemade, zelfgemaakt, koken, keuken, recept, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, fitgirl, fit, weightloss, afvallen, gewichtsverlies

Fruit intussen het gesnipperde uitje en de knoflook in wat olie. Voeg daarna een klein laagje water toe om de uien verder zacht te koken op een laag vuur. Daarna kunnen de tomaten terug in de pan om ze mee te koken. Voeg direct ook de rest van de kruiden toe.

Als de paprika klaar is, kun je voorzichtig het velletje eraf halen en de rest van de paprika stukjes in de pan doen. Als alles zacht is kan het vuur uit en kun je de boel met de staafmixer te lijf gaan. Is de saus wat aan de dikke kant? Voeg dan voorzichtig een beetje water bij tot de consistentie naar je zin is.

daisieskitchen.com, pastasaus, gegrilde paprika, basilicum, pasta, saus, homemade, zelfgemaakt, koken, keuken, recept, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, fitgirl, fit, weightloss, afvallen, gewichtsverlies

Het lekkerst is om hem een paar uur van te voren te maken (of nog beter: een dag!) zodat de smaken heerlijk samentrekken. Serveer met een verse gekookte pasta en licht gebakken groenten. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, pastasaus, gegrilde paprika, basilicum, pasta, saus, homemade, zelfgemaakt, koken, keuken, recept, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, fitgirl, fit, weightloss, afvallen, gewichtsverlies

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “PASTASAUS MET GEGRILDE PAPRIKA & BASILICUM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s