SUSHI BOWL

daisieskitchen.com, sushi bowl, vis, fish, gezond, healthy, zalm, forel, rijst, tonijn, avondeten, diner, dinner, makkelijk, snel, koken, keuken, recept, healtyfood, food, foodie, foodblog, foodblogger

Eigenlijk mag je me ’s nachts écht niet wakker maken, maar voor sushi maak ik graag een uitzondering. All day, every day wat mij betreft. Ja, het is werkelijk mijn allerliefste maaltje sinds ik het voor het eerst proefde. Maar wanneer je portemonnee het niet toegeeft een keer of 4 in de week (of per maand, doe ik het ook voor) uit eten te gaan, moet je toch kijken naar andere oplossingen. Uit onderzoek is gebleken dat ik geen ster ben in het rollen van sushi (en totaal geen geduld heb tot die speciale rijst voldoende is afgekoeld en plakt etc) dus zocht ik naar een makkelijkere oplossing. Je zag misschien al het recept voor Sushiritto. Vandaag de sushi bowl – die werkelijk met een minuut of 15 op tafel staat. Perfect dus na een lange werkdag. Yaaaaay!

Wat heb je nodig (per persoon)
– rijst naar keuze. Ik gebruik zilvervliesrijst.
– vis naar keuze. Ik gebruik gerookte zalm, gerookte forel en tonijnsalade.
– groente naar keuze. Ik gebruikte champignons, een paar handjes verse spinazie en een kwart courgette.
– kruidenkaas of sojasaus
– sesamzaad om het te garneren

Kook de rijst volgens de verpakking. Je kunt de rijst af laten koelen, maar dat hoeft zeker niet. Voor de snelheid van het recept kun je het ook warm serveren. Schep de rijst in een schaal of kom. Voeg een beetje kruidenkaas toe en laat deze zachtjes smelten (je kunt hiervoor in de plaats ook sojasaus gebruiken).

daisieskitchen.com, sushi bowl, vis, fish, gezond, healthy, zalm, forel, rijst, tonijn, avondeten, diner, dinner, makkelijk, snel, koken, keuken, recept, healtyfood, food, foodie, foodblog, foodblogger

Snijd de groenten en wok deze even om in wat (olijf)olie. Schep de gewokte groenten op de rijst.

daisieskitchen.com, sushi bowl, vis, fish, gezond, healthy, zalm, forel, rijst, tonijn, avondeten, diner, dinner, makkelijk, snel, koken, keuken, recept, healtyfood, food, foodie, foodblog, foodblogger

Leg de vis aan de rand en maak af met sesamzaadjes.

daisieskitchen.com, sushi bowl, vis, fish, gezond, healthy, zalm, forel, rijst, tonijn, avondeten, diner, dinner, makkelijk, snel, koken, keuken, recept, healtyfood, food, foodie, foodblog, foodblogger

Eet smakelijk!

 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

2 gedachtes over “SUSHI BOWL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s