POMPOEN QUICHE

daisieskitchen.com, hartige taart, quiche, pompoen, pumpkin, herfst, fall, seizoen, eten, food, foodie, healthy, healthyfood, foodblog, foodblogger, dinner, diner, oven, ovengerecht, lekker, makkelijk, simpel, groenten, vega, vegetarisch, geen vlees,

Nee, het seizoen van de pompoen (hé dat rijmt!) is nog niet voorbij. En in dit huishouden staat het daarom bijna wekelijks op het menu. Met quiche kun je heerlijk variëren en dus is dit recept met pompoen heerlijk voor een druilerige herfstdag.

Wat heb je nodig? (Voor 2-3 personen)
– 5 plakjes bladerdeeg
– 1 (fles) pompoen
– 1 middelgrote ui
– 1/5 courgette
– half bakje champignons
– 4 eieren
– 150ml crème fraîche
– blokjes feta
– kruiden: peper, zout, paprikapoeder, peterselie en secret ingrediënt: kaneel!
– springvorm 22 of 24cm + bakpapier

Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten, oventijd 45 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten. Snijd de groenten en bak deze even kort aan (zeker de ui en champignon) met de kruiden. De pompoen hoef je niet te schillen, deze kun je gewoon eten. Alleen even de pitjes en draden verwijderen. Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg.

daisieskitchen.com, hartige taart, quiche, pompoen, pumpkin, herfst, fall, seizoen, eten, food, foodie, healthy, healthyfood, foodblog, foodblogger, dinner, diner, oven, ovengerecht, lekker, makkelijk, simpel, groenten, vega, vegetarisch, geen vlees,

Doe de groenten bovenop de bladerdeeg en voeg de blokjes feta toe. Meng intussen in een aparte schaal de eieren met de crème fraîche.

daisieskitchen.com, hartige taart, quiche, pompoen, pumpkin, herfst, fall, seizoen, eten, food, foodie, healthy, healthyfood, foodblog, foodblogger, dinner, diner, oven, ovengerecht, lekker, makkelijk, simpel, groenten, vega, vegetarisch, geen vlees,

Schenk dit mengsel over het geheel en plaats ongeveer 45-55 minuten in de oven. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, hartige taart, quiche, pompoen, pumpkin, herfst, fall, seizoen, eten, food, foodie, healthy, healthyfood, foodblog, foodblogger, dinner, diner, oven, ovengerecht, lekker, makkelijk, simpel, groenten, vega, vegetarisch, geen vlees,

PS. Ik baal enorm dat mijn ‘afgebakken’ foto’s allemaal super onscherp zijn… Boooooe! Maar hij ziet er niet alleen lekker uit, het smaakt ook yumm!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “POMPOEN QUICHE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s