FOOD DIARY #3 BACK ON TRACK

daisieskitchen.com, food diary, dagboek, eten, foodie, foodblog, foodblogger, afvallen, lijnen, weightloss, my fit journey, get git, get lean, afvalverhaal,

Afgelopen week heb ik mijn tanden weer écht gezet in het goed eten. Ik blijf het namelijk lastig vinden om niet keihard in mijn eigen valkuilen te tuinen. Zoals eerder gezegd, ik ben een echte emotie eter en mijn cravings voor chocola winnen het makkelijk van mijn wens om af te vallen. Toch moet er nog zeker een paar kilo af en daar kan ik geen Tony’s bij gebruiken. Wat wel beter is, zijn groene smoothies, crackers met mager beleg en veel groenten en weinig vlees. Lees hieronder wat ik afgelopen week in mijn mond stopte.

Maandag
Het is me even een drempel, maar ik ga hem over. Ik begin de dag met een groene smoothie, gevuld met 2 flinke handen spinazie, een banaan en het sap van 1 sinaasappel. En ik moet zeggen: dat valt niet tegen! De smaak van de banaan overheerst, dus voldoet mij wel in mijn zoete cravings. Toch vult het minder dan ik had gehoopt, waardoor ik 1,5 uur later nog een cracker met rookvlees neem. Ik lunch met magere kwark en mijn zelfgemaakte Sint Granola. ’s Middags drink ik bij een vriendin een capuccino met een mini merengue (ik kon geen nee zeggen, want hij kwam uit Londen!). Mijn man zorgde voor het eten en had mini pizza’s gemaakt. Heerlijk, maar niet zo goed. Gelukkig had ik qua calorieën nog voldoende over.

Dinsdag
Ook vandaag begin ik met een groene smoothie van spinazie, banaan en sinaasappel. Dit keer neem ik er direct een cracker rookvlees bij. Saai misschien, vandaag ook een bakje kwark met granola als lunch. ’s Middags maak ik een latte macchiato en neem ik een handje pecannoten. Als diner staat er Hollandse pot op het menu: gekookte aardappelen in de schil, een halve kipfilet en doperwten met wortelen.

Woensdag
Vandaag even geen smoothie, maar de kwark met granola als ontbijt. Ik heb stevige trek als lunch, dus ik neem na mijn 2 boterhammen met Schwarzwalder Schinken nog eentje met hagelslag. Ik ga met oma de hele middag de stad in en dat gaat niet zonder koffie met gebak. Niet de beste keus, maar het zag er zo lekker uit die bananensoes! ’s Avonds eet ik een kop pittige pompoensoep met een paar stukjes plukbrood en salade.

Donderdag
Alweer de lekkere trek niet kunnen tegenhouden. Ik ontbijt met 2 crackers hagelslag. Baal van mezelf, maar hartig vind ik toch echt minder zo vroeg in de morgen. Als lunch neem ik nog een kopje pompoensoep en een cracker rookvlees. Als avondeten maak ik volkoren pasta, met zelfgemaakte tomatensaus, veel groenten en 2 plakjes Schwarzwalder Schinken. En dat mag ook wel, een stevig bord pasta, want ik heb 40min snel gewandeld én daarna nog 40 minuten gewoon gewandeld.

Vrijdag
Deze morgen maak ik kwark met granola. Nadat ik boodschappen had gehaald mocht ik van mezelf een paar chocolade truffels. Als lunch maakte ik de pompoensoep op, met een cracker brie met honing. Dat laatste vind ik zooooo lekker! Ik weet dat hierin veel vet zit, maar soms… ’s Middags drink ik met mijn man een kop koffie in de stad, nadat we ruim een uur hebben gewandeld in het bos. ’s Avonds eet ik 2 wraps met krokante kip, veel groenten en chilisaus.

Week 0: 87,0 kg
Week 5: 83,6 kg

Wat doe jij om je lekkere trek te onderdrukken? En wat is jouw zwakke plek qua eten? – Daisy

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

2 gedachtes over “FOOD DIARY #3 BACK ON TRACK

  1. Hier ook nog steeds lastig. Wel je tip over Lifesum opgevolgd. Is idd een fijne app, waarin je ook je beweging kunt bijhouden. In drie weken tijd toch wel twee kilo kwijt en geen honger 🙂
    Succes! Het zal zeker beter gaan nu je weer lekker je structuur hebt qua werk.

    Like

    • Nou… gisteren een chocolate tea gehad haha en als ik moe ben en stress heb pak ik zooo makkelijk naar zoet. Maar blijf gewoon m’n best doen. Uiteindelijk zit er een dalende lijn in qua gewicht dus ik kom er wel maar misschien iets minder snel 😉 Jou lukt het ook! Xo Daisy

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s