PEPERNOTEN CHEESECAKE (NO BAKE)

daisieskitchen.com, pepernoten cheesecake, no bake cake, niet bakken, pepernoten, sinterklaas, sint, heerlijk avondje, zondigen, snoep, koek, taart, pepernotentaart, zonder oven, kaas, mon chou, slagroom, food, foodie, foodblog, foodblogger, blogger, makkelijk, snel, eten,

Het heerlijk avondje staat al bijna voor de deur en daarom mag ik één keer zondigen met een heerlijke pepernoten cheesecake. Cheesecakes heb je in verschillende soorten en maten, maar het makkelijkst vind ik de no bake variant. Die hoef je in plaats van in de oven dus alleen in de koelkast te schuiven om een uur of 4 op te stijven. Maak de pepernotentaart dus een avond of of ochtend van te voren, zodat je geen last minute stress hebt. 

Wat heb je nodig? Voor 8-10 personen
– springvorm 24cm
– bakpapier
– 400 gram Mon Chou
– 250 ml slagroom
– 200 gram witte chocola
– 100 gram boter
– 200 gram pepernoten

Bereidingstijd: 30 min

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Het begin van deze taart is het allerleukst, want je mag die zak pepernoten – letterlijk en figuurlijk – helemaal aan gort slaan. Yaaaay! Dus lekker rammen op die zak, ga hem te lijf met een deegroller of vijzel, want die pepernoten moeten volledig verkruimeld worden. Doe de kruimels in een grote schaal en haal ongeveer 10% eruit (bewaar deze even in een andere schaal) voor de toping.

daisieskitchen.com, pepernoten cheesecake, no bake cake, niet bakken, pepernoten, sinterklaas, sint, heerlijk avondje, zondigen, snoep, koek, taart, pepernotentaart, zonder oven, kaas, mon chou, slagroom, food, foodie, foodblog, foodblogger, blogger, makkelijk, snel, eten,

Smelt de boter en voeg deze toe aan de grote bak pepernotenkruimels. Meng dit goed door elkaar en verdeel het over de taartbodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Je kunt dit alvast in de koelkast zetten, zodat de bodem kan uitharden.

daisieskitchen.com, pepernoten cheesecake, no bake cake, niet bakken, pepernoten, sinterklaas, sint, heerlijk avondje, zondigen, snoep, koek, taart, pepernotentaart, zonder oven, kaas, mon chou, slagroom, food, foodie, foodblog, foodblogger, blogger, makkelijk, snel, eten,

Smelt de witte chocola in de magnetron of au bain marie. Doe de Mon Chou en slagroom in de mengkom en klop deze stijf en luchtig. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe en roer deze er voorzichtig doorheen met een spatel.

daisieskitchen.com, pepernoten cheesecake, no bake cake, niet bakken, pepernoten, sinterklaas, sint, heerlijk avondje, zondigen, snoep, koek, taart, pepernotentaart, zonder oven, kaas, mon chou, slagroom, food, foodie, foodblog, foodblogger, blogger, makkelijk, snel, eten,

Haal de bodem uit de koelkast en druk (optioneel!) rondom nog pepernoten voor de zijkant. Verdeel daarna het mengsel over de bodem (voorzichtig, zodat de pepernoten niet omvallen) en strijk het glad.

Strooi als laatst nog de overgebleven pepernootkruimels over de top en zet het geheel minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

daisieskitchen.com, pepernoten cheesecake, no bake cake, niet bakken, pepernoten, sinterklaas, sint, heerlijk avondje, zondigen, snoep, koek, taart, pepernotentaart, zonder oven, kaas, mon chou, slagroom, food, foodie, foodblog, foodblogger, blogger, makkelijk, snel, eten,

Geniet van het heerlijke avondje!

daisieskitchen.com, pepernoten cheesecake, no bake cake, niet bakken, pepernoten, sinterklaas, sint, heerlijk avondje, zondigen, snoep, koek, taart, pepernotentaart, zonder oven, kaas, mon chou, slagroom, food, foodie, foodblog, foodblogger, blogger, makkelijk, snel, eten,

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

3 gedachtes over “PEPERNOTEN CHEESECAKE (NO BAKE)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s