CHOCO/BANANEN CUPCAKES (ONTBIJT!)

daisieskitchen.com, gezonde cupcakes, ontbijt, banaan, banana, havervlokken, havermout, muffin, healthy, healthyfood, healthyfoodie, noten, nuts, ontbijt, breakfast, fast, snel, de deur uit, haast, ontbijten, eten, lekker, snel, makkelijk, afvallen, zoet,

Een cupcake eten voor ontbijt, zonder je er schuldig over te voelen? Dat kan! Met dit simpele recept kun je mooi een klein voorraadje maken, zodat je de komende dagen niet hoeft na te denken wat je gaat ontbijten. Scheelt ook weer wat gehaast in de morgen, want die tijd heb je nodig om je autoruiten te krabben!

Wat heb je nodig? Voor 8 cupcakes
– 2 rijpe bananen (hoe bruiner van buiten, hoe zoeter van binnen)
– 60 gram bloem
– 40 gram havervlokken
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel cacao
– 2 eieren
– 30 gram ongebrande, ongezouten noten
– bakblik voor 8 cupcakes
– mixer
– optioneel: kokosrasp

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Afbaktijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de banaan in plakjes en doe deze in de mengkom samen met de bloem, havervlokken, cacao, honing en eieren. Mix tot een glad geheel. Vet het bakblik in en verdeel het mengsel over de vormpjes. Je kunt ze redelijk vol doen, de cakejes rijzen niet veel. Top het geheel af met de ongebrande noten en eventueel kokosrasp. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Je kunt met een satéprikker kijken of de cakejes gaar zijn: door in de cake te prikken kun je zien of de binnenkant droog is.

Smakelijk!

daisieskitchen.com, gezonde cupcakes, ontbijt, banaan, banana, havervlokken, havermout, muffin, healthy, healthyfood, healthyfoodie, noten, nuts, ontbijt, breakfast, fast, snel, de deur uit, haast, ontbijten, eten, lekker, snel, makkelijk, afvallen, zoet,

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

4 gedachtes over “CHOCO/BANANEN CUPCAKES (ONTBIJT!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s