LIFESUM APP / REVIEW

daisieskitchen,com, lijnen, afvallen, lifesum, app, eten, voeding, food, foodie, bijhouden, sporten, workout, kcal, doel, doelstelling, telefoon, smartphone, handig applicatie

Zoals je misschien weet, ben ik al een tijdje op mijn eten aan het letten, probeer ik te sporten (wat beiden lang niet altijd lukt) om zo wat gewicht te verliezen. Persoonlijk vind ik het erg handig bij te houden wat ik per dag aan voeding binnen krijg, zodat ik weet hoeveel kilo calorieën (kcal) ik eet. Dit doe ik sinds het begin al met de app Lifesum en dan de gratis variant. Vandaag vertel ik je over mijn ervaring met deze app en of ik hem zou aanraden.

Wanneer je de app hebt gedownload, krijg je direct een heel menu dat je moet invullen. Ga daar even rustig voor zitten, alhoewel het geen 5 minuten duurt. Je kunt direct je doel invullen, dus wat wil je bereiken met het gebruik van de app? Ik vulde uiteraard in dat ik gewicht wil verliezen. Je vult dan je huidige gewicht in en je streefgewicht en de app maakt dan een simpel rekensommetje en vertelt je hoeveel kcal je mag innemen per dag om aan de gewichtafname te komen in 10 weken. Een prima streven! Ik mocht ruim 1400 kcal eten om aan mijn streefdoel van -9 kilo te komen.

 

De app is erg overzichtelijk vind ik, alle informatie zie je op 1 pagina. Bovenin zie je direct hoeveel je nog mag innemen, hoeveel je al hebt ingenomen en hoeveel je hebt verbruikt als je hebt gesport. Daaronder is te zien hoeveel koolhydraten, proteïne en vetten je hebt genuttigd. Als je nog iets verder naar onder scrollt zie je hoeveel water je al hebt gedronken. Super handig voor als je een slechte drinker bent! Ik drink altijd heel veel, dus die 2 liter per dag is voor mij geen probleem. Gelukkig herinnert de app je ook door de dag heen dat je moet drinken, of bijvoorbeeld wanneer je net hebt ingevuld dat je hebt gesport. Die herinneringen komen als melding binnen op je telefoon, dus je kunt ze niet missen. Handig!

daisieskitchen,com, lijnen, afvallen, lifesum, app, eten, voeding, food, foodie, bijhouden, sporten, workout, kcal, doel, doelstelling, telefoon, smartphone, handig applicatie

Die herinneringen stuurt hij ook door de dag heen om je ontbijt, lunch en diner in te vullen. Of, als je over je maximale kcal zit, te herinneren dat je nog even een rondje kunt gaan wandelen om de calorieën te verbranden. Over het invullen van je maaltijden gesproken, dat werkt ook handig. Veel producten en gerechten staan namelijk al voorgeprogrammeerd. Kwestie van zoeken, aanklikken en het staat genoteerd. Bekende merken en supermarkten zijn te vinden, en als jouw product er niet in staat kun je het ook nog zelf toevoegen. Het enige lastige vind ik de hoeveelheden, want ik weeg bijvoorbeeld mijn pasta of rijst niet vooraf af. Dit gok ik altijd. Als je het precies wilt weten moet je het natuurlijk afwegen en checken of de voedingswaarden overeenkomen met de verpakking. Ook qua sporten zijn de meeste dingen te vinden in de lijst. Je hoeft alleen het aantal minuten in te vullen en hij berekent direct hoeveel je hebt verbrand.

daisieskitchen,com, lijnen, afvallen, lifesum, app, eten, voeding, food, foodie, bijhouden, sporten, workout, kcal, doel, doelstelling, telefoon, smartphone, handig applicatie

Ik gebruik dus de gratis variant van Lifesum, die je kunt uitbreiden als je ervoor betaalt. Je krijgt dan ook wel meer inzichten, die ik nu wel eens mis. Een voorbeeld hiervan is dat ik niet kan zien hoeveel suikers of vitaminen ik heb geconsumeerd. Ik heb enkel inzicht in de hoeveelheid koolhydraten, proteïne en vet dat ik heb ingenomen. Ook kun je bij de betaalde versie beter bijhouden wat je in centimeters bent kwijtgeraakt en kun je gezonde receptjes bekijken die passen in jouw nieuwe levensstijl. Dit kan een fijne toevoeging zijn aan de app, maar vind ik persoonlijk niet per se nodig.

daisieskitchen,com, lijnen, afvallen, lifesum, app, eten, voeding, food, foodie, bijhouden, sporten, workout, kcal, doel, doelstelling, telefoon, smartphone, handig applicatie

Na verloop van tijd vraagt de app je ook je gewicht bij te houden. Aan de hand daarvan kan de app je voedingsinname aanpassen. Omdat ik soms moeite heb me aan het dieet te houden (en dus lekker taartjes, pepernoten en chocola snaai) is het aantal kcal dat ik mag innemen naar beneden bijgesteld (1373). Toch probeer ik rond de 1400 uit te komen, omdat ik me daar beter bij voel. Ik hoef namelijk écht niet in 10 weken 9 kilo af te vallen. Zeker met de feestdagen vind ik dat niet realistisch. De appt helpt me zeker bij het bijhouden van de voedingsinname, en ja, ik schrik zeker als bepaalde dingen slechter voor me blijken te zijn dan gedacht. En na een mindere dag, begin ik gewoon weer vrolijk met het invullen van mijn gezonde ontbijtje!

Gebruik jij een app waarin je je voedingsinname bijhoud? Welke vind jij fijn? xo Daisy

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

4 gedachtes over “LIFESUM APP / REVIEW

  1. Goede gratis app. In een jaar 25kg kwijt. Het lukte me tot op heden met combineren van eten afwegen en zo goed als kan elke dag te bewegen. De app is ook altijd positief ingesteld, nooit negatief wat te goede komt aan mijn gemoedstoestand en motivatie. Mijn doel 30kg minder wegen. Ondertussen ben ik fit en met niets te vergelijken met vroeger. Gezond in een gezond lichaam dat is het.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s