ITALIAANSE BRUSCHETTA

daisieskitchen.com, bruschetta, recept, keuken, koken, italiaans, makkelijk, snel, koken, bakken, oven, ovengerecht, oven recept, tomaat, basilicum, olijfolie, basilicm, Italian, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, healthyfood, healthyfoodie, ciabatta

Dat ik dol ben op de Italiaanse keuken is geen geheim. Het is ook allemaal zó heerlijk en vooral erg makkelijk en snel te maken. Werkelijk iedereen kan dit! Daarnaast heb ik de meeste ingrediënten standaard in huis, dus ook goed te doen op een dag dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Bruschetta is ook zo’n fijn recept. Heerlijk voor bij de borrel, als tussendoortje of zelfs als lunch. 

Wat heb je nodig?
– 1 ciabatta
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 5 rijpe tomaten
– snufje peper en zout
– een handje verse basilicum (gedroogd kan ook, heb je alleen iets minder kleur)

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 10 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pannetje water aan de kook. Haal het kroontje van de tomaten en geef ze een klein kruisje aan de onderkant. Doe ze ongeveer 1 minuut in het kokende water. Het velletje komt vanzelf los.

Doe de olijfolie in een schaaltje en doe hier 1 geperst teentje knoflook bij. Roer door en laat dit rusten.

Ontvel de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Doe dit in een schaal en voeg een geperst teentje knoflook toe, de peper en zout en de gesneden basilicum. Roer goed door. Het best kun je dit een paar uurtjes in de koelkast zetten zodat de smaken goed vermengen. Maar dat is geen must.

daisieskitchen.com, bruschetta, recept, keuken, koken, italiaans, makkelijk, snel, koken, bakken, oven, ovengerecht, oven recept, tomaat, basilicum, olijfolie, basilicm, Italian, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, healthyfood, healthyfoodie, ciabatta

Snijd de ciabatta in plakken en smeer ze rondom in met de olijfolie. Plaats ze 10 minuten in de oven. Je kunt ze eventueel ook om en om bakken in een koekenpan.

daisieskitchen.com, bruschetta, recept, keuken, koken, italiaans, makkelijk, snel, koken, bakken, oven, ovengerecht, oven recept, tomaat, basilicum, olijfolie, basilicm, Italian, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, healthyfood, healthyfoodie, ciabatta

Serveer de gebakken ciabatta met het tomatenmengsel. Buen Appetito

daisieskitchen.com, bruschetta, recept, keuken, koken, italiaans, makkelijk, snel, koken, bakken, oven, ovengerecht, oven recept, tomaat, basilicum, olijfolie, basilicm, Italian, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, healthyfood, healthyfoodie, ciabatta

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s