GREEN JUICE

daisieskitchen.com, green juice, smootie, gezond, healthy, vitamines, ijzer, vitamine c, food, foode, ontbijt, breakfast, recept, recipe, keuken, koken, snel, makkelijk, on the go, onderweg, voedzaam, banaan, spinazie, citroen, lijnzaad, gebroken lijnzaag, rietje, drinken, groen, groenvoer, weightloss, afvallen, fitfood, getfit, getlean,

Op het moment dat ik mijn leven wilde beteren door gezonder te eten – en daarmee wat kilo’s kwijt te raken – besloot ik eens een green juice te proberen. Ik zag er enorm tegen op, want zeg nou zelf, erg smakelijk ziet het er natuurlijk niet uit. En het feit dat onze vrienden in het glazen huis de afgelopen jaren soms zo’n glaasje prut overslaan omdat het gewoonweg niet de hachelen is.. ja, je snapt mijn punt. Met een hard hoofd schonk ik het in een glas en zette het aan mijn mond. Tot mijn verbazing mocht ik concluderen dat het serieus lekker was! Sindsdien probeer ik 2 à 3x per week mijn dag te beginnen met een extra vitamineshot. Mijn geheime recept deel ik vandaag!

Wat heb je nodig voor 1 groot glas
– 1 banaan
– 2 flinke handen verse spinazie
– het sap van 1 citroen
– 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad
– nog wat water om het te verdunnen
– blender

Bereidingstijd:
5 minuten

Pers het sap van de citroen en doe dit samen met de gesneden banaan, water, lijnzaad en spinazie in de blender. Blend dit goed tot het alles heeft verpulverd.

Het lijnzaad gebruik ik om de green juice wat vullender te maken. Zonder heb ik namelijk na 1,5 à 2 uur weer trek. De banaan zorgt ervoor dat de sap zoet smaakt – zeker als je een wat bruinere banaan neemt. De spinazie proef ik eigenlijk niet, terwijl je wel alle vitamines en mineralen meepikt. Heb je toch mooi wat extra groenten op, zonder er veel moeite voor te doen. Ik vind dit ideaal voor ’s morgens vroeg of zelfs voor on the go. Even snel alles blenden, terwijl jij je lipstick fixt. Schenk het in een meeneem beker en je kunt zo de deur uit.

daisieskitchen.com, green juice, smootie, gezond, healthy, vitamines, ijzer, vitamine c, food, foode, ontbijt, breakfast, recept, recipe, keuken, koken, snel, makkelijk, on the go, onderweg, voedzaam, banaan, spinazie, citroen, lijnzaad, gebroken lijnzaag, rietje, drinken, groen, groenvoer, weightloss, afvallen, fitfood, getfit, getlean,

Overigens drink ik dit altijd met een rietje, maar dat is omdat de citroensap je tanden kan aanpassen. Mijn tandarts vertelde dat een rietje ervoor zorgt dat er minder tanden worden aangetast. Fijne tip! 🙂

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

2 gedachtes over “GREEN JUICE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s