BROWNIE KERSTBOOM

daisieskitchen.com, kerstboom, brownie, christmastrree, kerst, kerstfeest, kerstdag, koken, keuken, bakken, recept, brownies, boom, kinderen, versieren, gezellig, samen, makkelijk, snel, keuken, recepten, bakrecept, ovengerecht, familie, vrienden, eten, foodblog, foodblogger, sinner, chocola, pure chooolade, suiker

Komend weekend is het kerst (serieus, hoe snel is dat opeens?!) en mocht je nu nog iets leuks en lekkers willen maken (leuk om met de kids te kliederen!) ben je hier aan het goede adres. Ik gooi even mijn goede eetvoornemens over boord, want hier gaan alleen maar ongezonde dingen in. Maar stiekem zijn die het lekkerst toch? 😉 Dit wordt echt een feestje op tafel, bij de koffie of als nagerecht.

Wat heb je nodig? Voor +/- 16 kerstboompjes
– 200 gram pure chocolade
– 50 gram witte chocolade
– 150 gram (room)boter
– 125 gram witte suiker
– 125 gram lichte bastardsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 150 gram bloem
– snufje zout
– 4 eieren
– bakpapier
– vierkante springvorm
– 8 candy canes
– kerstsuiker

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 35 minuten

daisieskitchen.com, kerstboom, brownie, christmastrree, kerst, kerstfeest, kerstdag, koken, keuken, bakken, recept, brownies, boom, kinderen, versieren, gezellig, samen, makkelijk, snel, keuken, recepten, bakrecept, ovengerecht, familie, vrienden, eten, foodblog, foodblogger, sinner, chocola, pure chooolade, suiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de pure chocola samen met de boter au bain marie. Doe de suiker, basterdsuiker, vanillesuiker, bloem, eieren en zout in een grote mengkom en schenk daar de gesmolten chocolade/botermengsel bij. Mix tot een glad geheel.

Doe het bakpapier op de bodem van de springvorm. Smeer de zijkanten in met boter en bloem, zodat de brownie straks makkelijk los komt. Verdeel het brownie mengsel glad over de bodem. Bak in ongeveer 35 minuten af.

daisieskitchen.com, kerstboom, brownie, christmastrree, kerst, kerstfeest, kerstdag, koken, keuken, bakken, recept, brownies, boom, kinderen, versieren, gezellig, samen, makkelijk, snel, keuken, recepten, bakrecept, ovengerecht, familie, vrienden, eten, foodblog, foodblogger, sinner, chocola, pure chooolade, suiker

Snijd intussen de candy canes in tweeen, liefst zonder het boogje. Deze zullen de stam van de kerstboom vormen. Smelt de witte chocola au bain marie. Laat de brownie ongeveer een half uur afkoelen. Snijd daarna de randen los en verwijder de springvorm. Hierna kun je met schuine lijnen die driehoekjes vormen. Leg ze een beetje uit elkaar.

daisieskitchen.com, kerstboom, brownie, christmastrree, kerst, kerstfeest, kerstdag, koken, keuken, bakken, recept, brownies, boom, kinderen, versieren, gezellig, samen, makkelijk, snel, keuken, recepten, bakrecept, ovengerecht, familie, vrienden, eten, foodblog, foodblogger, sinner, chocola, pure chooolade, suiker

Steek de candy cane onderin de brownie en smeer er voorzichtig wat witte chocola op. Strooi de kerstsuiker over de natte chocola en laat even goed uitharden. Dat ziet er toch feestelijk uit? Fijne feestdagen!

daisieskitchen.com, kerstboom, brownie, christmastrree, kerst, kerstfeest, kerstdag, koken, keuken, bakken, recept, brownies, boom, kinderen, versieren, gezellig, samen, makkelijk, snel, keuken, recepten, bakrecept, ovengerecht, familie, vrienden, eten, foodblog, foodblogger, sinner, chocola, pure chooolade, suiker

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s