LIMONCELLO CHEESECAKE (NO BAKE)

daisieskitchen.com, limoncello cheesecake, no bake cheesecake, lemon, citroen, fris, kwarktaart, monchou, amarettokoekjes, koekjes, amaretto, koelkast, koelen, klopfix, slagroom, suiker, taart

Sinds dit jaar ben ik dol geworden op cheesecake. Het is niet alleen super makkelijk om te maken, je hebt er ook nog eens géén oven voor nodig. Het enige dat je nodig hebt is een koelkast en een berg geduld, want het duurt wel een paar uurtjes voor hij helemaal is opgesteven. Voor mijn verjaardag (gisteren 29 geworden!) wilde ik een nieuw recept proberen, namelijk met één van mijn favo drankjes: Limoncello. En ik moet zeggen: zéér geslaagd! 

Wat heb je nodig?
– springvorm 22cm
– bakpapier
– 400 gram Monchou
– 250 ml slagroom
– 200 gram suiker
– 6 eetlepels Limoncello
– zest van 1 citroen
– 1 zakje klopfix
– 100 gram boter
– 200 gram ameretto koekjes

Het begin is mijn favoriet: lekker je frustratie uitleven op de koekjes, want die mogen volledig worden verkruimeld. Dit kun je doen door ze in een zakje te stoppen en met de deegroller te lijf te gaan, of je stopt ze in de vijzel. De stukjes mogen best klein zijn. Doe ze vervolgens in een schaal en voeg daar de gesmolten boter aan toe. Goed roeren tot de koekjes alle boter hebben opgenomen. Stort het daarna in de springvorm het bakpapier. Druk met de bolle kant van een lepel plat en zet even weg in de koelkast om alvast te harden.

Doe de overige ingrediënten in een grote kom en mix deze langzaam tot een stevig, glad geheel. Mix daarna nog even op een hoge stand flink door, zodat het mengsel luchtig en stijf wordt. Schep dit bovenop de bodem, strijk glad en zet vervolgens voor minstens 5 uur in de koelkast om stijf te worden.

En dan is het tijd om de springvorm eraf te halen. Snijdt voorzichtig langs de randen de taart los voor het verwijderen van de ring. Daarna kun je er mooie puntjes van snijden. De bodem is heerlijk knapperig en de cheesecake zacht, romig en fris van smaak. Ik garneer de taart nog met een paar plakjes citroen. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, limoncello cheesecake, no bake cheesecake, lemon, citroen, fris, kwarktaart, monchou, amarettokoekjes, koekjes, amaretto, koelkast, koelen, klopfix, slagroom, suiker, taart

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

2 gedachtes over “LIMONCELLO CHEESECAKE (NO BAKE)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s