NEW YEAR / NEW FOOD

daisieskitrchen.com, new year, new food, food, foodie, afvallen, suiker, stoppen, eten, voeding, gezond eten, weightloss, fitgirl, fitgirlwannabe, sporten, trainen, ziek, ziekte, hms, hypermobiliteitssyndroom, fibro, fm, fibromyalgie, zwemmen, foodblog, foodblogger, healthy food, new years resolutions, goede voornemens, lichaam, verzorgen, goed

Het nieuwe jaar is vandaag officieel van start gegaan. Daisieskitchen wenst jou daarom het beste voor 2017! In de afgelopen weken heb ik – net als jij misschien – minder goed op mijn dieet gelet. Vooral genoten van de mensen en al het lekkere eten. Taart, chocola, warme chocomelk (mét slagroom natuurlijk), koekjes, stokbroodjes ruim besmeerd met kruidenboter, gourmet en pizza. Ja, het is tijd om nu écht weer op de voeding te gaan letten en mijn doelgewicht te bereiken. Overigens ben ik niet echt aangekomen tijdens de feestdagen (hulde!) maar er is ook geen grammetje afgegaan. Doe je mee met New Year / New food?

Half oktober ben ik gestart met het letten op mijn voeding. Een echt ‘dieet’ volg ik niet, het is wat mij betreft een kwestie van logisch nadenken en goede keuzes maken. Als zoetekauw grijp ik namelijk snel naar een boterham met hagelslag en als ik het eten lekker vind smaken schep ik gerust nog een keer op ook al is dit voor mijn buik niet nodig. Erg drastisch heb ik het roer dan ook niet omgegooid. Niet meer snoepen, kleinere porties, meer bewegen, meer groenten en fruit.

daisieskitchen.com, green juice, smootie, gezond, healthy, vitamines, ijzer, vitamine c, food, foode, ontbijt, breakfast, recept, recipe, keuken, koken, snel, makkelijk, on the go, onderweg, voedzaam, banaan, spinazie, citroen, lijnzaad, gebroken lijnzaag, rietje, drinken, groen, groenvoer, weightloss, afvallen, fitfood, getfit, getlean,

En zoals altijd is het volhouden lastig. Zeker op momenten dat ik wegens mijn hypermobiliteitssyndroom veel pijn had of erg moe was. Dat zijn de momenten dat ik erg naar suiker snak, als een soort troost. Wat natuurlijk nergens op slaat, maar het blijft moeilijk. En dat geeft ook niet, elke nieuwe dag is een moment om opnieuw je schouders eronder te zetten en het weer te proberen. Met mijn ‘dieet’ (wederom tussen aanhalingstekens) heb ik geen honger. Ik eet voldoende en als ik (bijvoorbeeld na een green juice) nog trek heb, neem ik een cracker met mager beleg.

Wat ik vooral heb gemerkt is hoeveel platter mijn buik is. En nu ik de afgelopen weken weer veel junk food heb gegeten is hij weer een stuk boller. Ik lijk wel op te blazen van al die oh-zo-lekkere, maar slechte voeding. Wat mij betreft een eye-opener! Ook mijn energieniveau leek te stijgen, al kan dat liggen aan het feit dat mijn hele ritme intussen is veranderd (na 5 maanden werkloos weer aan de bak!). Het schijnt in elk geval ook zo te zijn als je veel minder suiker eet. Laat ik dat in elk geval voor ogen houden, nu ik de deur weer sluit voor al die zoetigheid.

daisieskitchen.com, granola, sint, sinterklaas, koek, speculaas, kruiden, ontbijt, lunch, snack, muesli, havervlokken, kwark, kaneel, noten, zaden, cranberry, rozijn

Het minder vlees eten + meer groenten gaat goed, zolang ik zelf kook. Mijn man blijft toch een man, die graag vlees eet. Persoonlijk zou ik het heel makkelijk kunnen schrappen, want in veel gerechten mis ik het niet. Een pasta met of zonder kip? Het maakt mij niets uit. Ook de ontdekking van de vegetarische groentenburgers (wel ff in goed veel boter bakken, want vind ze anders wat droog) zijn zeker een aanrader als je wilt minderen met vlees én calorieën.

daisieskitchen.com, pastasaus, gegrilde paprika, basilicum, pasta, saus, homemade, zelfgemaakt, koken, keuken, recept, food, foodie, foodblog, foodblogger, gezond, healthy, fitgirl, fit, weightloss, afvallen, gewichtsverlies

Nieuwjaarsdag is typisch zo’n moment waarop mensen het roer willen omgooien. Een mooi streven, maar je moet het natuurlijk wel volhouden. Uit onderzoek blijkt dat je gemiddeld 66 dagen nodig hebt om een nieuwe gewoonte aan te leren. Ruim 2 maanden dus. Ik streef er dus naar om mezelf begin maart een gezonde levensstijl te hebben aangemeten. Goede eetgewoontes. Gezond. Regelmatig sporten. Goed voor mijn lijf zorgen. Want dan is mijn lijf vast ook een stuk liever voor mij!

Doe jij mee? – Daisy

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s