CINNAMON BUNS

daisiekitchen.com, cinnamon buns, kaneelrol, kaneelbroodje, kaneelbrood, suikerbrood, kaneel, suiker, bladerdeeg, snack, ontbijt, koffie, lunch, thee, ovengerecht, keuken, bakken, makkelijk, snel, zoetekauw, zoet, food, foodie, foodblog, foodblogger, notsohealthy, sorrynotsorry, nevernoteating

Dat ik dol ben op zoet, is algemeen bekend. En sinds een paar jaar heb ik ook kaneel ontdekt, wat in combinatie met suiker echt een stukje heaven on earth is. Kaneelbroodjes zijn dan ook één van mijn favorieten en ze zijn werkelijk super simpel om thuis te maken (thanks voor je recept Boterkaaseneierenblog!). Je hebt namelijk slechts 3 ingrediënten nodig, die ik ook nog eens altijd in huis heb. Dus aan de slag voor een heerlijk ontbijtje, lunch of snack voor bij de thee.

Wat heb je nodig? Voor 5 kleine buns
– 3 plakjes bladerdeeg
– kaneel
– (lichte) bastardsuiker
– optioneel: muffinvorm

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Afbaktijd: 15 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien. Als ze zacht zijn kun je ze in de lengte aan elkaar ‘plakken’ door ze een klein beetje over elkaar te leggen en de randjes aan te duwen.

Strooi kaneel en de suiker over de bladerdeeg en rol op. Snijd in evenredige plakjes en leg deze in de ingevette muffinvorm. Bak ik ongeveer 15 minuten bruin.

De smaak is werkelijk heerlijk en aan de onderkant is de suiker een klein beetje uitgelopen en gekrameliseerd. Yummm! Geniet!

daisiekitchen.com, cinnamon buns, kaneelrol, kaneelbroodje, kaneelbrood, suikerbrood, kaneel, suiker, bladerdeeg, snack, ontbijt, koffie, lunch, thee, ovengerecht, keuken, bakken, makkelijk, snel, zoetekauw, zoet, food, foodie, foodblog, foodblogger, notsohealthy, sorrynotsorry, nevernoteating

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “CINNAMON BUNS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s