SPICY HUMMUS

daisieskitchen.com, spicy hummus, home made, zelfmaken, koken, keuken, recept, spicy, pittig, houmous, kikkererwten, erwten, vega, vegetarisch, veganistisch, vegan, gezond, helthy, healthyfood, healthyfoodie, foodie, foodblog, foodblogger, weightloss, afvallen, gezond eten, gezondheid, snack, snacks, brood, smeersel, broodbeleg, raw food

Het is lekker op een broodje, om rauwe groenten in te dopen of zelfs als sausje bij de frietjes. Hummus is het helemaal! Naast super lekker, is het ook nog eens makkelijk te maken én heel gezond. Op feestjes doet hij het altijd erg goed. Ik maakte een licht spicy variant op het recept, mét geheim ingrediënt. Kun jij al raden wat het is?

Wat heb je nodig?
– 200 gram kikkererwten (uit blik)
– 4 à 5 eetlepels olie uit een potje zongedroogde tomaten
– 1 theelepel sambal
– snufje peper en zout
– keukenmachine

Bereidingstijd: 5 minuten

Laat de kikkererwten even goed uitlekken en spoel ze even om. Doe ze daarna in de keukenmachine. Voeg direct de sambal, kruiden en de olie uit het potje zongedroogde tomaten toe. Ik kies overigens voor deze olie, omdat hier zeer veel smaak aan zit door de tomaten en andere kruiden die hieraan zijn toegevoegd.

Zet de keukenmachine aan, net zolang tot het een romige crème is geworden. Even tussendoor proeven of je hem goed vindt. Je kunt makkelijk nog wat kruiden of sambal toevoegen naar gelang je het pittiger wilt maken.

Serveer in een schaaltje met brood, toastjes, reepjes paprika of plakjes komkommer op een feestje, of smeer gewoon op je boterham voor dagelijks gebruik. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, spicy hummus, home made, zelfmaken, koken, keuken, recept, spicy, pittig, houmous, kikkererwten, erwten, vega, vegetarisch, veganistisch, vegan, gezond, helthy, healthyfood, healthyfoodie, foodie, foodblog, foodblogger, weightloss, afvallen, gezond eten, gezondheid, snack, snacks, brood, smeersel, broodbeleg, raw food

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

4 gedachtes over “SPICY HUMMUS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s