FALAFEL

daisieskitchen.com, falafel, arabisch, arabic, knoflook, home made, zelfmaken, koken, keuken, recept, kikkererwten, erwten, vega, vegetarisch, veganistisch, vegan, gezond, helthy, healthyfood, healthyfoodie, foodie, foodblog, foodblogger, weightloss, afvallen, gezond eten, gezondheid, snack, snacks, raw food

Het was al in 2009 dat ik voor het eerst kennis maakte met Falafel. Ik was met mijn studie op reis naar Berlijn en één van mijn studiegenootjes was vegetarisch. Dus moesten we op zoek naar een plek waar ook zij iets kon eten. We kwamen bij een Arabisch tentje te zitten, waar mijn vriendin ons overhaalde ook falafel te eten. En met succes! Want ik vond het direct súper lekker. Alleen was ik dat in de tijd erna een beetje vergeten tot ik het weer op een festival tegen kwam. Inmiddels noem ik mezelf ‘onbewust flexitarier’ (ik eet vaak geen vlees, maar doe dat niet bewust. Ja, ik ben een enorme dierenliefhebber maar dat is voor mij niet per sé de reden. Ik mis het gewoon vaak niet door bijvoorbeeld een pasta en vervang het soms door vis of soms door gewoon extra groenten) en eet ik dus regelmatig iets anders dan vlees. Falafel is heerlijk in een wrap of pitabroodje, maar ook uit het vuistje als borrelsnack. 

Wat heb je nodig? Voor circa 12 stuks
– 600 gram kikkererwten (uit blik)
– 2 teentjes knoflook
– peper, zout
– (verse) peterselie en/of koriander
– 1 ei
– paneermeel
– (olijf)olie
– keukenmachine

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 6 minuten

Voor dit recept gebruik ik kikkererwten uit blik. Je kunt ook de gedroogde nemen. Die moet je wel even een nachtje laten wellen in een pan water voordat je ze kunt gebruiken.

Laat de kikkererwerten uitlekken en spoel ze even om. Ontvel de teentjes knoflook en doe dit met alle kruiden in de keukenmachine. Niet te lang! Want anders krijg je hummus 😉 De stukjes mogen nog een klein beetje chunky zijn. Schep het in een kom en doe hier het ei bij. Goed doorkneden en daarna kun je er kleine balletjes of hamburgertjes van maken (ik doe het laatste, want dat bakt sneller gaar).

Leg de falafel op een bord en bestrooi nog met wat paneermeel voor extra stevigheid. Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en bak de falafel in een paar minuten om en om bruin. Serveer met een heerlijke knoflooksaus of tzaziki, in een wrap, pitabroodje of zoals ik vandaag, als borrelhapje. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, falafel, arabisch, arabic, knoflook, home made, zelfmaken, koken, keuken, recept, kikkererwten, erwten, vega, vegetarisch, veganistisch, vegan, gezond, helthy, healthyfood, healthyfoodie, foodie, foodblog, foodblogger, weightloss, afvallen, gezond eten, gezondheid, snack, snacks, raw food

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “FALAFEL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s