FRITATTA FOR ONE

daisieskitchen.com, fritatta, italian food, italiaans, leftover, ei, eigerecht, ovengerecht, oven, lunch, diner, ontbijt, leftovers, eieren, gezond, food, foodie, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, healthyfood, healthyfoodie, fitgirl, fitgirlwannabe

Fritatta is van oudsher een gerecht wat door arme Italianen werd gegeten. Het waren de restjes van de avond ervoor die met toevoeging van onder meer ei en kruiden werden omgetoverd tot een volledige maaltijd. Nu hoeven wij dat niet meer te doen omdat we geen nieuw voedsel kunnen betalen, maar dat betekent niet dat het minder lekker is! Fijn als lunch of avondeten en bereid in heerlijke porties zodat het makkelijk te verdelen is. En je kunt er oneindig mee varieren! Vandaag deel ik het recept met spinazie, champignons, salami en kaas. Maar het is zelfs heerlijk met (voorgekookte) aardappelen, spekjes en allerlei andere groenten. 

Wat heb je nodig? (voor 4 mini bakjes fritatta)
– 4 mini ovenschaaltjes
– een handje kastanje champignons
– 3 handjes verse spinazie
– 2 plakjes salami
– 2 eieren
– 1 eetlepel magere kwark
– 1 handje geraspte kaas
– kruiden naar wens. Ik gebruik peper, zout en gedroogde basilicum
– een scheutje boter of olie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Afbaktijd:
20 minuten

daisieskitchen.com, fritatta, italian food, italiaans, leftover, ei, eigerecht, ovengerecht, oven, lunch, diner, ontbijt, leftovers, eieren, gezond, food, foodie, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, healthyfood, healthyfoodie, fitgirl, fitgirlwannabe

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort aan in wat boter of olie. Voeg als laatst de spinazie toe en laat deze zachtjes slinken. Verwijder eventueel het overschot aan vocht uit de pan.

Breek de eieren in een kom en voeg hier de kruiden en de kwark aan toe. Roer goed door.

daisieskitchen.com, fritatta, italian food, italiaans, leftover, ei, eigerecht, ovengerecht, oven, lunch, diner, ontbijt, leftovers, eieren, gezond, food, foodie, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, healthyfood, healthyfoodie, fitgirl, fitgirlwannabe

De bakjes hoef je niet in te vetten. Schep de groenten onderin het bakje en voeg hier de gesneden salami aan toe. Verdeel vervolgens het eimengsel over de bakjes. Top af met wat geraspte kaas. Bak in ongeveer 20 minuten af.

daisieskitchen.com, fritatta, italian food, italiaans, leftover, ei, eigerecht, ovengerecht, oven, lunch, diner, ontbijt, leftovers, eieren, gezond, food, foodie, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, healthyfood, healthyfoodie, fitgirl, fitgirlwannabe

Heerlijk met een boterham als lunch, of met gebakken aardappelen of gekookte pasta als diner. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, fritatta, italian food, italiaans, leftover, ei, eigerecht, ovengerecht, oven, lunch, diner, ontbijt, leftovers, eieren, gezond, food, foodie, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, healthyfood, healthyfoodie, fitgirl, fitgirlwannabe

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “FRITATTA FOR ONE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s