PAPRIKA GEVULD MET COUSCOUS & SPINAZIE

daisieskitchen.com, gevulde paprika, pepper, rode paprika, couscous, vega, vegetarisch, feta, spinazie, kruidenkaas, peper, zout, lunch, avondeten, keuken, koken, food, foodie, healthyfood, healthyfoodie, champignons, ovengerecht, oven, gezond eten, voeding, balans, balansen, diner, groenten, veggies, groente

Heb je soms ook moeite om voldoende groenten te eten? Dan is dit een ideaal recept, want het gerecht met groenten gaat namelijk ook nog IN groenten. Is dat niet handig! Als ik de tijd heb eet ik dit graag als lunch, maar het is ook heerlijk om te maken als avondeten. Je kunt er zeer makkelijk porties van maken, dus of je nu voor jezelf alleen kookt of voor meerdere mensen: dat is geen probleem.

Wat heb je nodig? per persoon
– 1 grote paprika (de rode vinden de meeste mensen het lekkerst)
– 1 handje champignons
– 3 à 4 eetlepels droge couscous
– 5 à 6 verdeelblokjes spinazie (niet à la crème)
– 1 eetlepel kruidenkaas
– 1 handje fetablokjes
– snufje peper, zout
– (olijf)olie
– aluminiumfolie

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Oventijd: 20 minuten

daisieskitchen.com, gevulde paprika, pepper, rode paprika, couscous, vega, vegetarisch, feta, spinazie, kruidenkaas, peper, zout, lunch, avondeten, keuken, koken, food, foodie, healthyfood, healthyfoodie, champignons, ovengerecht, oven, gezond eten, voeding, balans, balansen, diner, groenten, veggies, groente

Verwarm de oven voor op 210 graden. Zorg dat de spinazie ontdooit is – of als je verse spinazie gebruikt, even kort aanbakken zodat het slinkt. Kook wat water en doe de couscous met een klein scheutje olie in een bakje en schenk daar het water overheen. Laat even rusten.

Snijd de kop van de paprika af en verwijder de zaadlijsten. Maak ook het kapje goed schoon, want die gaat er straks terug op als het de oven ingaat. Zet de paprika met z’n kontje in het midden van het aluminiumfolie en duw de folie naar binnen zodat de paprika stevig rechtop blijft staan.

daisieskitchen.com, gevulde paprika, pepper, rode paprika, couscous, vega, vegetarisch, feta, spinazie, kruidenkaas, peper, zout, lunch, avondeten, keuken, koken, food, foodie, healthyfood, healthyfoodie, champignons, ovengerecht, oven, gezond eten, voeding, balans, balansen, diner, groenten, veggies, groente

Bak de gesneden champignons even aan en voeg dit samen met de spinazie, kruidenkaas, peper, zout en feta bij de couscous. Roer goed door. Vul de paprika met dit mengsel. Druk tussendoor goed aan want er kan meer in dan je denkt! Het kapje kun je er daarna terug op doen en eventueel vastzetten met een satéprikker.

daisieskitchen.com, gevulde paprika, pepper, rode paprika, couscous, vega, vegetarisch, feta, spinazie, kruidenkaas, peper, zout, lunch, avondeten, keuken, koken, food, foodie, healthyfood, healthyfoodie, champignons, ovengerecht, oven, gezond eten, voeding, balans, balansen, diner, groenten, veggies, groente

Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder voor het eten de satéprikker en natuurlijk het kroontje (want die is niet lekker haha) Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, gevulde paprika, pepper, rode paprika, couscous, vega, vegetarisch, feta, spinazie, kruidenkaas, peper, zout, lunch, avondeten, keuken, koken, food, foodie, healthyfood, healthyfoodie, champignons, ovengerecht, oven, gezond eten, voeding, balans, balansen, diner, groenten, veggies, groente

Advertenties

Een gedachte over “PAPRIKA GEVULD MET COUSCOUS & SPINAZIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s