WAT STOPPEN MET SNOEPEN MET MIJN LIJF DOET

daisieskitchen food blog blogger foodblogger journal dagboek eetdagboek start eten afvallen gezond eten healhthyfood friet pita gyros cocktails drankjes wijn gezellig chocola guilty pleasures

Hier spreekt een grote zoetekauw. Van witte boterhammen met hagelslag én chocopasta (want echt, er is nooit genoeg chocola op de wereld om mij in mijn choco-behoefte te voorzien) en alwéér een hele reep + pak koekjes achter de kiezen… Er zat bij mij qua zoetigheid echt geen rem op. En ik vind het nog steeds moeilijk. Ik troost mezelf met de gedachte dat het écht af en toe wel mag. Dat ik dan extra geniet als ik het mezelf toelaat. Maar wat ik zelf merk aan mijn lijf nu ik (grotendeels) ben gestopt met snoepen lees je hier:

Plattere buik
Ik weet niet beter of ik heb een hangbuikje. Zo’n 6-pack die verstopt zit over een laagje zacht vet. Volgens mij was ik een jaar of 15 toen ik voor het eerst werd gevraagd of ik zwanger was (thanks!). Na het eten zwelt mijn buik al snel op tot een hard ballonnetje. Naar de wc gaan is altijd al een probleem geweest (daar dank ik mijn vriendjes HMS & Fibromyalgie even voor) waardoor dat opgeblazen gevoel – en bolle buik als gevolg – na dagen steeds erger wordt. Maar nu ik véél minder suikers eet is mijn buik een stuk platter. Ik ga vaker én makkelijker naar het toilet (yaaay!) en voel me een stuk opgeluchter.

Is die buik niet alleen van het afvallen dan?
Nee. En dat zeg ik met grote stelligheid. Want toen ik in december de touwtjes wat liet vieren, er weer vaker slechtere gerechten op tafel stonden en mijn hand ook vaker chocoladerepen in het winkelwagentje gooide, kwam die buik direct weer terug. Zonder dat ik dat direct op de weegschaal zag. Ik ben namelijk in die 6 weken van december/januari alsnog ruim 1 kilo afgevallen. En toch zaten m’n high waist jeans weer minder lekker, voelde ik me dik, opgeblazen en was toiletbezoek lastiger.

daisieskitchen.com, foodblog, blog, blogger, foodblogger, suiker, stoppen, gezond eten, minderen, sugar, high, low, sporten, trainen, merken, buik, platter, gezonder, healthy, lifetsyle, gezonder, fitfood

Energieker
Ook voel ik me veel energieker dan wanneer ik mezelf dagelijks vol suikers stopte. En dit draaide zich snel terug toen ik weer meer ging snoepen. Gek hoe dat werkt hè, want ik had nooit het idee dat ik last had van een ‘sugar high’ of ‘sugar low’. Maar blijkbaar kost het mijn lichaam toch meer energie dan gedacht om die ‘troep’ uit mijn lichaam te krijgen. Weg ermee dus!

Geen pakjes en zakjes
Stoppen met snoepen en suikers ligt overigens niet alleen in het laten staan van dat pak koekjes en zak chips. Het is werkelijk schokkend als je kijkt hoeveel suikers (en zout!) er zitten in voorverpakt voedsel. Weg dus met die pakje en zakjes! Je kunt het veel gezonder én lekkerder zelf maken. Tomatensaus voor over de pasta bijvoorbeeld. Je schrikt je kapot als je ziet wat er in zo’n kant-en-klaar pak zit. Plus: met zelf saus maken heb je meteen een berg extra groenten binnen. Win-win!

Afkicken
Waar je wel rekening mee moet houden als je gaat ‘afkicken’ van de suikers, is dat je letterlijk afkickverschijnselen kunt krijgen. Dus ik zou zeggen: ga eerst afbouwen. Steeds minder suikers tot je nemen. Het enige wat ik nu nog binnen krijg, is het ene bakje capu met suiker per dag. En verder probeer ik die boterhammen met hagelslag (zonder chocopasta) en die repen Tony’s tot een minimum te beperken. Dan komt die platte buik over een paar weken vanzelf weer tevoorschijn 🙂

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s