BUDDHA BOWL

daisieskitchen.com, buddha bowl, groenten, veggies, groente, bloemkool, bloemkoolrijst, cauliflower, ei, spinazie, tomaat, snoeptomaat, komkommer, sesamzaad, champignons, food, foodie, foodblog, foodblogger, healthy, healthyfood, healthyfoodie, fitfood, bowl, schaal, schaaltje, sesam, weightloss, gewichtsverlies, afvallen, gezond eten, gezondheid

Gooi al je borden maar bij het grof vuil (of breng ze naar de kringloop, wel zo lief) want in 2017 eet niemand meer van platte borden. Nee, schaaltjes zijn the way to go! En dat een niet alleen super handig als je op de bank zit (GUILTY!), maar het ziet er ook nog eens lekker uit. In navolging van de sushi bowl, ging ik aan de slag met een buddha bowl. Eigenlijk is het niet meer of minder dan een goed gevulde salade, maar het beestje moet een naam hebben die je handig kunt hashtaggen op Instagram. Here goes…

Ik maak overigens een versie met veggies only (oké en een ei), maar meestal wordt er nog iets van rijst, couscous, bulgur of zoete aardappel toegevoegd. De items die een buddha bowl sowieso bevat zijn: iets van granen, heel veel groen, iets met eiwit (kies bijvoorbeeld kip) en iets zoets of zuurs. Mijn variant maakte ik zo:

Wat heb je nodig? Per persoon
– 1/4 bloemkool
– 1 teentje knoflook
– handje champignons
– snufje paprikapoeder
– 2 handen spinazie
– 4 snoeptomaatjes
– 8 plakjes komkommer
– 1 gekookt ei
– sesamzaadjes
– (olijf)olie

Bereidingstijd: 15 minuten

Kook het ei hoe jij het lekker vindt. Ik houd van zachtgekookt, maar dat ziet er uiteindelijk iets minder cool uit op de foto 😉 Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe ze even in de keukenmachine tot het eruit ziet als rijst. Verwarm wat olie in de pan en doe de bloemkoolrijst met een geperst teentje knoflook erbij. Roer even om en om dat het goed warm is, hoeft niet doorbakken te worden.

daisieskitchen.com, buddha bowl, groenten, veggies, groente, bloemkool, bloemkoolrijst, cauliflower, ei, spinazie, tomaat, snoeptomaat, komkommer, sesamzaad, champignons, food, foodie, foodblog, foodblogger, healthy, healthyfood, healthyfoodie, fitfood, bowl, schaal, schaaltje, sesam, weightloss, gewichtsverlies, afvallen, gezond eten, gezondheid

Bak intussen de gesneden champignons met wat olie en paprikapoeder. Zet aan de kant. De spinazie kun je er rauw bij doen, maar ik vind het lekkerder als ze heel even aangebakken zijn. Snijd de komkommer in halve plakjes en de tomaatjes in de lengte.

daisieskitchen.com, buddha bowl, groenten, veggies, groente, bloemkool, bloemkoolrijst, cauliflower, ei, spinazie, tomaat, snoeptomaat, komkommer, sesamzaad, champignons, food, foodie, foodblog, foodblogger, healthy, healthyfood, healthyfoodie, fitfood, bowl, schaal, schaaltje, sesam, weightloss, gewichtsverlies, afvallen, gezond eten, gezondheid

Dan komt het leuke: het opbouwen van de buddha bowl. Begin met de bloemkoolrijst, leg de plakjes champignons mooi aan de ene kant en de spinazie aan de andere kant. Vul het binnenin aan met de tomaatjes en komkommer. Top het geheel af met het ei en strooi (zwarte) sesamzaadjes over het geheel om de look helemaal af te maken.

Bijna zonde om je stokjes in te zetten maar toch… Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, buddha bowl, groenten, veggies, groente, bloemkool, bloemkoolrijst, cauliflower, ei, spinazie, tomaat, snoeptomaat, komkommer, sesamzaad, champignons, food, foodie, foodblog, foodblogger, healthy, healthyfood, healthyfoodie, fitfood, bowl, schaal, schaaltje, sesam, weightloss, gewichtsverlies, afvallen, gezond eten, gezondheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s