BANANA MUG CAKE

daisieskitchen.com, banana mug cake, magnetron, mok cake, ontbijt, gezond, healthy, food, foodie, healthy food, lifestyle, fitfood, breakfast, ontbijtje, goedemorgen, banaan, havermout, ei, melk, sojamelk, walnoten, honing, kokosrasp, kokos, snel, makkelijk, recept, keuken, koken, recepten, ontbijtrecept, museli, granen, haver

Met die koude winterochtenden is het wel een ware beloning om te ontbijten met iets warms. Maar wie heeft er op een doordeweekse dag nog tijd om de oven voor te verwarmen en broodjes af te bakken? Ik niet in elk geval! Gelukkig heb ik een makkelijke én snelle oplossing om een warme, voedzaam ontbijt te serveren waarmee je ook nog eens goed op weg bent met je dagelijkse portie fruit. Voor de bananen mug cake heb je ook slechts 4 ingrediënten nodig, die je vast wel in huis hebt!

Wat heb je nodig? Per persoon
– 1 rijpe banaan (ik houd van super bruin, dan zijn ze lekker zoet!)
– 1 ei
– 2 eetlepels (soja)melk
– 3 eetlepels havervlokken
– 1 mok
– vork
– magnetron

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Baktijd: 2-3 minuten

Snijd de banaan in kleine stukjes in de mok en voeg daar het ei en de melk aan toe. Roer dit goed door tot het een glad geheel is en de banaan dus helemaal geprakt is.

daisieskitchen.com, banana mug cake, magnetron, mok cake, ontbijt, gezond, healthy, food, foodie, healthy food, lifestyle, fitfood, breakfast, ontbijtje, goedemorgen, banaan, havermout, ei, melk, sojamelk, walnoten, honing, kokosrasp, kokos, snel, makkelijk, recept, keuken, koken, recepten, ontbijtrecept, museli, granen, haver

Voeg de havervlokken te en roer nogmaals goed door. Zet zo’n 2 à 3 minuten in de magnetron, 900 Watt. Door er met een satéprikker in te prikken kun je zien of hij al gaar is (als er geen nat beslag meer aan kleeft is het goed!).

daisieskitchen.com, banana mug cake, magnetron, mok cake, ontbijt, gezond, healthy, food, foodie, healthy food, lifestyle, fitfood, breakfast, ontbijtje, goedemorgen, banaan, havermout, ei, melk, sojamelk, walnoten, honing, kokosrasp, kokos, snel, makkelijk, recept, keuken, koken, recepten, ontbijtrecept, museli, granen, haver

Kieper ‘m dan ondersteboven op een bord. Hij valt er als het goed is zonder hulp (of invetten van de mok vooraf) vanzelf uit. Ziet er alleen niet zo gezellig uit zo…

daisieskitchen.com, banana mug cake, magnetron, mok cake, ontbijt, gezond, healthy, food, foodie, healthy food, lifestyle, fitfood, breakfast, ontbijtje, goedemorgen, banaan, havermout, ei, melk, sojamelk, walnoten, honing, kokosrasp, kokos, snel, makkelijk, recept, keuken, koken, recepten, ontbijtrecept, museli, granen, haver

Dus serveer met honing, kwark, gehakte noten, kokosrasp… of alle andere dingen die je er lekker bij lijken. Eet smakelijk!

daisieskitchen.com, banana mug cake, magnetron, mok cake, ontbijt, gezond, healthy, food, foodie, healthy food, lifestyle, fitfood, breakfast, ontbijtje, goedemorgen, banaan, havermout, ei, melk, sojamelk, walnoten, honing, kokosrasp, kokos, snel, makkelijk, recept, keuken, koken, recepten, ontbijtrecept, museli, granen, haver

Overigens zijn er een heleboel meningen over het bereiden van voeding in een magnetron. Persoonlijk heb ik er totaal geen problemen mee, maar als je dat wel hebt: prima. Dan sla je dit recept fijn over 😉 Je kunt dan wel deze bananen cupcakes proberen.

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s