BASTOGNE WITTE CHOCO CHEESECAKE (no bake)

daisieskitchen.com, bastogne witte chocolade cheesecake, no bake, no bake cheesecake, witte chocola, chocolade, bastogne, taart, cake, taarten, verjaardag, feestje, vrijgezellenfeest, snel, makkelijk, recept, recepten, keuken, koken, bakken, recept, recipe, koek, kruimels, taartbodem, suiker, machtig, food, foodie, foodblog, foodblogger, not so healthy, nevernoteating

Wat ben ik toch dol op cheesecakes die je niet hoeft te bakken. Handig voor de mensen die geen oven in hun bezit hebben. En voor mij handig als ik weinig voorbereidingstijd heb, zoals afgelopen weekend. Ik had beloofd een taart te maken voor een vrijgezellenfeestje op zaterdagmiddag, maar ik moest daar ’s morgens nog aan beginnen én nog naar puppycursus. Zo stond ik dus om half 9 in de supermarkt en zette ik nog voor half 10 de taart in de vriezer om op te stijven. ’s Middags hebben we heerlijk genoten van deze taart en de meiden hebben hem allemaal goedgekeurd!

Wat heb je nodig? 8-10 personen
– springvorm 22 cm
– bakpapier

voor de bodem
– 200 gram Bastogne koeken
– 100 gram boter

voor de cheescake
– 400 gram Monchou
– 250 ml slagroom
– 150 gram witte chocolade

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd:
5 uur in de koelkast of 3 uur in de vriezer

daisieskitchen.com, bastogne witte chocolade cheesecake, no bake, no bake cheesecake, witte chocola, chocolade, bastogne, taart, cake, taarten, verjaardag, feestje, vrijgezellenfeest, snel, makkelijk, recept, recepten, keuken, koken, bakken, recept, recipe, koek, kruimels, taartbodem, suiker, machtig, food, foodie, foodblog, foodblogger, not so healthy, nevernoteating

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Verpulver de Bastogne koeken met een vijzel of in een luchtdichte zak met een deegrollen óf in de keukenmachine. De keuze is reuze 😉 Doe in een grote kom. Smelt de boter in een pannetje of in een de magnetron en voeg dit bij de koekkruimels. Meng met een vork tot alle kruimels vochtig zijn. Stort in de springvorm en bedek de gehele bodem. Even goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om uit te harden.

Klop de Monchou en slagroom goed stijf met een mixer. Smelt intussen de witte chocola au bain marie. Laat een klein beetje terug afkoelen en schep daarna met een spatel voorzichtig, maar grondig door het mengsel.

Pak de springvorm uit de koelkast en stort het mengsel er overheen. Smeer mooi glad met een spatel. Voor de look kun je nog een koekje verkruimelen boven de taart voor je hem gaat koelen.

Deze taart is behoorlijk machtig, dus ik zou adviseren er niet al te grote stukken van te snijden.

daisieskitchen.com, bastogne witte chocolade cheesecake, no bake, no bake cheesecake, witte chocola, chocolade, bastogne, taart, cake, taarten, verjaardag, feestje, vrijgezellenfeest, snel, makkelijk, recept, recepten, keuken, koken, bakken, recept, recipe, koek, kruimels, taartbodem, suiker, machtig, food, foodie, foodblog, foodblogger, not so healthy, nevernoteating

Ohja en ik heb een andere nieuwe hobby: handlettering! Super leuk om te doen. En ja, ik moet de volgende keer m’n spelling checken, want ik heb de N en de G verkeerd om gedaan. Nou ja, volgende keer beter zullen we maar zeggen. Het was mijn tweede poging en oefening baart kunst. Tot 2 jaar geleden was ik ook niet zo’n keukenprinses dus wie weet wordt ik ook hier nog goed in 😉 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s