SPINAZIE PESTO

daisieskitchen.com, spinazie pesto, pesto, italian food, spinach, spinazie, popeye, home made, koken, keuken, recept, recipe, maken, eten, food, foodie, healthy food, healthy foodie, fitfood, pasta, pastasaus, groenten, groen, green, veggie, veggies, fitfood, weightloss, afvallen

Ik heb ooit 1x gewone pesto geprobeerd te maken, maar daar heb je zo ongelofelijk veel basilicumblaadjes voor nodig dat mijn plant daar maanden later nog steeds niet van is bijgekomen. Toen ik laatst op Instagram iemand voorbij zag komen die pesto had gemaakt van verse spinazie, leek me dat enorm lekker. Tijd om dat eens zelf te maken, natuurlijk met mijn eigen ‘sausje’. Want ik kopieer nooit 1 op 1 recepten (en anders tag ik degene wel van wie ik dat heb gehaald), maar maak er meestal mijn eigen versie van. Zo ook met deze enorm makkelijke, snelle én lekkere spinazie pesto!

Wat heb je nodig? voor een klein schaaltje
– 2 handjes verse spinazie
– 1 handje walnoten
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 1 handje geraspte kaas (hoe ouder hoe beter!)
– snufje peper, zout en knoflookpoeder
– keukenmachine

Bereidingstijd: 5 minuten

daisieskitchen.com, spinazie pesto, pesto, italian food, spinach, spinazie, popeye, home made, koken, keuken, recept, recipe, maken, eten, food, foodie, healthy food, healthy foodie, fitfood, pasta, pastasaus, groenten, groen, green, veggie, veggies, fitfood, weightloss, afvallen

Nu heb ik niet zo’n grote keukenmachine, want die van mij is er zo eentje waar je de kop van de staafmixer op moet zetten. Maar voor het fabriceren van een pesto is dat precies voldoende.

Mijn spinazieblaadjes waren echt humangeous dus ik breek ze in wat meer hanteerbare stukken. Doe hier de walnoten, kaas en olijfolie bij. En hakken maar!

Al snel wordt het een pesto-achtige substantie. Mocht het nou nog te dik zijn kun je wat extra olie toevoegen, is hij te waterig voeg dan nog wat spinazie toe. Als laatst op smaak brengen met wat peper, zout en knoflookpoeder en dan kun je gaan smeren!

Ik eet het als lunch op een crackertje, maar je kunt het ook op een tosti doen of door de pasta. Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, spinazie pesto, pesto, italian food, spinach, spinazie, popeye, home made, koken, keuken, recept, recipe, maken, eten, food, foodie, healthy food, healthy foodie, fitfood, pasta, pastasaus, groenten, groen, green, veggie, veggies, fitfood, weightloss, afvallen

Advertenties

Een gedachte over “SPINAZIE PESTO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s