BAILEY’S BROWNIE

daisieskitchen.com, baileys, bailey's brownie, brownies, drank, liqor, alcohol, bakken, baking, valentijnsdag, valentines, chocola, chocolat, chocolate, chocolover, zoetekauw, recept, keuken, koken, home made, recept, recipe, choco, pure chocola, chocoladetaart, chocotaart, cake, feestje, party, drankje, borrel

Op de dag van de liefde, ja, dan gaan we natuurlijk niet gezond doen. Liefde gaat – ook bij vrouwen – door de maag. En laat chocola nu in je hersenen precies dezelfde werking hebben als verliefd zijn. Voeg die twee bij elkaar en BAM! Succes verzekerd 😉 En doordat de Bailey’s (mijn persoonlijke favo borrel!) in dit recept niet alcoholvrij wordt gemaakt (niet gekookt dus) heeft ie een kleine kick. Ja, dit recept is werkelijk hemels en qua hoeveelheid genoeg om ook tijdens een feestje uit te delen.

Wat heb je nodig? Voor zo’n 16 brownie blokken
Voor de brownie:
– 200 gram pure chocolade
– 150 gram (room)boter
– 125 gram witte suiker
– 125 gram lichte bastardsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 150 gram bloem
– snufje zout
– 4 eieren
– bakpapier
– vierkante springvorm

Voor de crèmevulling:
– 150 gram ongezouten roomboter
– 150 gram poedersuiker
– 6 eetlepels Bailey’s

Voor de Bailey’s ganache
– 100 ml slagroom
– 150 ml Bailey’s
– 200 gram pure chocola

Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd:
35 minuten

daisieskitchen.com, baileys, bailey's brownie, brownies, drank, liqor, alcohol, bakken, baking, valentijnsdag, valentines, chocola, chocolat, chocolate, chocolover, zoetekauw, recept, keuken, koken, home made, recept, recipe, choco, pure chocola, chocoladetaart, chocotaart, cake, feestje, party, drankje, borrel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Smelt de chocola au bain marie. Voeg de overige ingrediënten voor de brownie in een mengkom tot een glad geheel. Voeg als laatst de gesmolten chocola toe en meng ook dit goed door. Schenk het mengsel in de bakvorm en bak af.

Laat de brownie goed afkoelen voor je verder gaat met de vulling. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en doe dit in de mengkom. Voeg de poedersuiker toe, maar zeef dit vooraf zodat er geen klontjes in zitten. Doe de Bailey’s erbij en meng op hoge snelheid door, tot het een gladde, zachte en romige structuur heeft. Smeer dit met een plakaatmes over de afgekoelde brownie heen. Zet in de koelkast om uit te harden.

Voor de ganache breek de pure chocola in een mengbeker. In een andere maatbeker schenk je de slagroom en Bailey’s en warm dit even kort op in de magnetron. Niet laten koken! Schenk het warme mengsel over de gebroken chocola en laat dit 5 minuten staan. Van de warmte smelt de chocola vrij snel. Meng dit goed door met een gard. Het moet een vloeibaar, maar stevig mengsel worden. Een beetje als stroop. Schenk het daarna over de brownie heen en zet direct weer in de koelkast om uit te harden.

Snijd voorzichtig de buitenranden los voordat je de springvorm openmaakt. Anders heb je kans op scheuren. Serveer bij de koffie of als dessert met eventueel een klein toefje slagroom.

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, baileys, bailey's brownie, brownies, drank, liqor, alcohol, bakken, baking, valentijnsdag, valentines, chocola, chocolat, chocolate, chocolover, zoetekauw, recept, keuken, koken, home made, recept, recipe, choco, pure chocola, chocoladetaart, chocotaart, cake, feestje, party, drankje, borrel

Advertenties

3 gedachtes over “BAILEY’S BROWNIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s