KOKOSRIJST / CHILI GARNALEN

daisieskitchen.com, chili garnalen, kokos rijst, rijst, kokosmelk, rice, cocos milk, chilisaus, chili, gamba's, shrimp, garnaal, eten, food, foodie, diner, avondeten, noten, gezond, healthy, healthy food, healthyfoodie, fitfood, fitgirl, fitgirlwannabe, training, veggies, groenten, groen, gezondheid, chili, spicy, smaak, smaken, variatie, keuken, koken, recept, recipe, noten, walnoten, garnering, opmaak, foodblog, foodblogger

Als je mijn recepten al langer volgt, heb je vast wel in de gaten dat ik dol ben op kokos! Het geeft zo’n heerlijk exotische smaak aan je gerecht. Waarom dus niet eens je rijst erin koken in plaats van saai in water? Dat geeft een instant zomergevoel (en wie heeft dat net als ik nodig na al die sneeuw?!) Als tegenhanger maak ik er licht spicy chili garnalen bij met een berg groenten. 

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
– 2 kopjes (zilvervlies) rijst
– 1 blik (250 ml) kokosmelk
– groenten naar keuze: ik maak het met ui, champignons, courgette en doperwtjes
– zo veel garnalen als je op kunt! Ik gebruik diepvries garnalen die al zijn gepeld.
– 6 eetlepels chilisaus

Bereidingstijd: 20 minuten

daisieskitchen.com, chili garnalen, kokos rijst, rijst, kokosmelk, rice, cocos milk, chilisaus, chili, gamba's, shrimp, garnaal, eten, food, foodie, diner, avondeten, noten, gezond, healthy, healthy food, healthyfoodie, fitfood, fitgirl, fitgirlwannabe, training, veggies, groenten, groen, gezondheid, chili, spicy, smaak, smaken, variatie, keuken, koken, recept, recipe, noten, walnoten, garnering, opmaak, foodblog, foodblogger

Schenk de kokosmelk in de pan en voeg hier de rijst aan toe. Verwarm dit op zacht vuur en blijf zeer regelmatig roeren. Blijf erbij staan, want het kan snel aan de bodem plakken en aanbranden en dat is natuurlijk niet zo lekker!

Doe wat olie in de wok en voeg hier de groenten naar keuze bij. Voeg als laatst de garnalen toe en laat even goed om en om bakken tot ze mooi roze zijn. Bij mij komt er aardig wat vocht vanaf, dus dit giet ik af. Roer de chilisaus door het groenten en garnalen mengsel en laat nog even kort pruttelen.

De rijst hoeft niet te worden afgegoten, straks vermengd dit lekker met de chilisaus. Serveer de rijst en de chili garnalen los van elkaar, zo geniet optimaal je van alle individuele smaken. Lekker met nog wat (gehakte) walnoten.

Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, chili garnalen, kokos rijst, rijst, kokosmelk, rice, cocos milk, chilisaus, chili, gamba's, shrimp, garnaal, eten, food, foodie, diner, avondeten, noten, gezond, healthy, healthy food, healthyfoodie, fitfood, fitgirl, fitgirlwannabe, training, veggies, groenten, groen, gezondheid, chili, spicy, smaak, smaken, variatie, keuken, koken, recept, recipe, noten, walnoten, garnering, opmaak, foodblog, foodblogger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s