FLAMMKUCHEN VOOR LUIE VISLIEFHEBBERS

daisieskitchen.com, flammkuchen voor lluie visliefhebbers, vis, visje, zalm, gerookte zalm, flammkuchen, duits, frans, pizza, tortizza, tortilla, wrap, groenten, gezond, healthy, licht, snel, makkelijk, keuken, koken, recept, recipe, kitchen, lui, lazy, sneller, avondeten, diner, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger

Laatst bestelde ik ergens een Flammkuchen met vis. Ik had het nog nooit gegeten, maar aangezien Instagram er al maanden lyrisch over is kon ik natuurlijk niet achter blijven. Voor wie niet weet wat het is, het een soort Franse pizza die een stuk minder zwaar op de maag ligt dan de Italiaanse variant. Terugkomend op het restaurant waar ik was: die hadden in plaats van zelfgemaakt deeg gewoon een tortilla wrap gebruikt als bodem. Slim… héél slim. Wat op een dinsdag waarbij je laat thuis komt en eigenlijk geen zin hebt om uitgebreid te koken is dit meer dan ideaal!

Wat heb je nodig? Per persoon
– 1 tortilla wrap
– 2 eetlepels crème fraîche
– 1 klein uitje
– 75 gram gerookte zalm
– 8 cherrytomaten
– een handje rucola of veldsla

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 10 minuten

daisieskitchen.com, flammkuchen voor lluie visliefhebbers, vis, visje, zalm, gerookte zalm, flammkuchen, duits, frans, pizza, tortizza, tortilla, wrap, groenten, gezond, healthy, licht, snel, makkelijk, keuken, koken, recept, recipe, kitchen, lui, lazy, sneller, avondeten, diner, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de tortilla op het ovenrekje en besmeer rijkelijk met crème fraîche. Snipper de ui en strooi over de tortilla. Bak in ongeveer 10 minuten lichtbruin en krokant.

Halveer de cherrytomaten, was de sla en maak reepjes van de gerookte zalm. Verdeel dit over de afgebakken tortilla en tadaaaaaa: Flammkuchen voor luie visliefhebbers!

Ohja, je kunt de tomaten en zalm ook in de oven meebakken, maar persoonlijk vind ik de gerookte zalm dan aan smaak verliezen. Dus eet ik dat er liever koud op. Maar dat is natuurlijk aan jou. Intussen kun jij alvast een film of serie uitkiezen, waarna je heerlijk met je benen omhoog kunt genieten van je nieuwbakken diner die stukken lekkerder is dan instant noodles.

Bon appetit!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, flammkuchen voor lluie visliefhebbers, vis, visje, zalm, gerookte zalm, flammkuchen, duits, frans, pizza, tortizza, tortilla, wrap, groenten, gezond, healthy, licht, snel, makkelijk, keuken, koken, recept, recipe, kitchen, lui, lazy, sneller, avondeten, diner, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s