BOTERZACHTE MAKREEL CRÈME

daisieskitchen.com, makreel crème, crème, makreel, vis, fish, fishfood, foodie, food, healthy, gezond, omega3, lunch, recept, keuken, koken, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger, snack, feestje, borrelhapje

In restaurants kies ik eigenlijk nooit voor vlees als er ook vis is. Zo was ik laatst ergens waar ik een makreel crème kreeg op een visplateau. De smaak was zo verrukkelijk, maar ook de textuur was zo onwijs zacht. Zoals wel vaker ging ik volledig geïnspireerd naar buiten en was mijn missie om thuis ook zoiets te maken. Nu is het resultaat natuurlijk niet precies hetzelfde (dan had ik de kok even lief moeten aankijken), maar het is zeker zo lekker en zacht. 

Wat heb je nodig? (genoeg voor zeker 6 dik besmeerde crackers)
– 200 gram gerookte makreel
– 1 flinke theelepel crème fraîche
– snufje zout, peper en knoflookpoeder
– (verse) dille
– keukenmachine

daisieskitchen.com, makreel crème, crème, makreel, vis, fish, fishfood, foodie, food, healthy, gezond, omega3, lunch, recept, keuken, koken, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger, snack, feestje, borrelhapje

Maak de makreel schoon. Haal de huid eraf en verwijder de graadjes. Die laatste kunnen echt overal zitten, dus ik maak het vlees klein en druk het een beetje in om te zorgen dat alles is verwijderd. Doe daarna alle overige ingrediënten in de keukenmachine en draaien maar. Ja, zo simpel is het. Even tussendoor proeven hoe de smaak is. Voeg dan eventueel nog wat extra kruiden toe.

daisieskitchen.com, makreel crème, crème, makreel, vis, fish, fishfood, foodie, food, healthy, gezond, omega3, lunch, recept, keuken, koken, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger, snack, feestje, borrelhapje

Het ziet er zo feestelijk uit wanneer je de makreel crème serveert in een uitgehold cherrytomaatje. Dit doe je makkelijk met een klein lepeltje. Leuk om te serveren als borrelhapje. Maar het is ook heerlijk op een volkoren cracker met een beetje gemengde sla als lunch. Of zet het op een feestje neer met wat toastjes of brood. En ik bedenk me net: ook verrukkelijk op je sushi bowl! Yes, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, makreel crème, crème, makreel, vis, fish, fishfood, foodie, food, healthy, gezond, omega3, lunch, recept, keuken, koken, healthy, healthyfood, healthyfoodie, foodblog, foodblogger, snack, feestje, borrelhapje

Advertenties

Een gedachte over “BOTERZACHTE MAKREEL CRÈME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s