DAISIESKITCHEN RECEPT IN ZIJ en ZEEUWS MAGAZINE

daisieskitchen.com, daisieskitchen, zij en zeeuws, zij&zeeuws, recepten, magazine, print, geprint, gedrukt, drukken, blad, bladen, christelijk, recept, recepten, keuken, koken, zeeuws, zeeuws meisje, zeeuws misje, ingredienten, gezond, food, foodie, good food, foodblog, foodblogger,

Ohhh ik vind het zo tof dat ik hier nu ein-de-lijk over kan en mag schrijven. Dat het blad Zij en Zeeuws in de schappen ligt, bij de abonnees op de deurmat is gevallen en nu iedereen mijn recept kan namaken. Ik bedenk, schrijf en fotografeer dus het komende jaar (4 edities) telkens een Zeeuws recept. Hoe dit tot stand is gekomen en hoe de eerste spread eruit ziet ga ik je allemaal vertellen in deze extra blog.

Volgens mij was het al ergens afgelopen zomer dat mijn vriendin en oud-studiegenootje Marieke contact met me opnam of ik misschien geïnteresseerd zou zijn in het schrijven voor Zij en Zeeuws met mijn blog Daisieskitchen. Ik was toen net begonnen met dit platform (hiervoor blogde ik al wekelijks receptjes voor mijn andere kanaal Homeofdaisies.nl, maar ik merkte dat ik een andere doelgroep had dan passend was bij de recepten dus vandaar dat ik dit heb losgetrokken) en ik dacht natuurlijk meteen DOEN! Het is fijn als mensen direct vertrouwen in je hebben, dat je schrijfsels en foto’s goed genoeg zijn om te drukken in een blad.

daisieskitchen.com, daisieskitchen, zij en zeeuws, zij&zeeuws, recepten, magazine, print, geprint, gedrukt, drukken, blad, bladen, christelijk, recept, recepten, keuken, koken, zeeuws, zeeuws meisje, zeeuws misje, ingredienten, gezond, food, foodie, good food, foodblog, foodblogger,

Marieke geeft het magazine vorm en heeft dus nauw contact met de makers van de inhoud van Zij en Zeeuws. Daarna ging er best nog wat tijd overheen. Zij hadden toen nog een andere blogger die had aangegeven ermee te stoppen, vandaar dat ze iemand zochten voor 2017. Toen kwam eind november het mailtje binnen met de officiële vraag vanuit het magazine zelf. Of ik het zag zitten om dit jaar 4 edities mee te maken, met typisch Zeeuwse recepten óf recepten met typisch Zeeuwse producten. Een hele toffe uitdaging als je het mij vraagt, dus ja, direct enthousiast terug gemaild dat ik het zeker wil doen.

daisieskitchen.com, daisieskitchen, zij en zeeuws, zij&zeeuws, recepten, magazine, print, geprint, gedrukt, drukken, blad, bladen, christelijk, recept, recepten, keuken, koken, zeeuws, zeeuws meisje, zeeuws misje, ingredienten, gezond, food, foodie, good food, foodblog, foodblogger,

De deadline was 1 februari, maar al lang vooraf wist ik wat ik wilde maken. Met kerst maakt mijn moeder namelijk altijd kleine kip rolletjes met spek eromheen voor op de gourmet. Ik had bedacht dat dit nóg lekkerder zou worden met Zeeuws spek, geitenkaas en honing. Ruim voor de deadline ging ik aan de slag. Ik shopte de producten, bedacht welke ander recept ik erbij zou maken om het een heel gerecht te laten worden en begaf me naar de keuken. Ik vond het eerlijk gezegd ENORM spannend! Dit is toch wel even andere koek dan de foto’s en gerechten die ik maak voor het handjevol bezoekers op mijn blog!

daisieskitchen.com, daisieskitchen, zij en zeeuws, zij&zeeuws, recepten, magazine, print, geprint, gedrukt, drukken, blad, bladen, christelijk, recept, recepten, keuken, koken, zeeuws, zeeuws meisje, zeeuws misje, ingredienten, gezond, food, foodie, good food, foodblog, foodblogger,

Gelukkig slaagde het recept en lukte het me om het bord mooi op te maken. Voor de foto’s heb ik wat verschillende angles en opstellingen geprobeerd. Ik ben er wel achter dat ik héél graag een workshop foodstyling wil doen, want dat blijf ik lastig vinden. Het was ook een donkere dag, dus heb ik mijn lampen gebruikt. Daarvan zie je nog wel licht de reflectie in het spek. Ook heel stom van mij: voor m’n blog ben ik zó gewend enkel liggende foto’s te maken dat ik dit nu ook deed. Er niet bij stilstaande dat in magazines natuurlijk allemaal staande foto’s staan wanneer het een spread is! Dit heeft Marieke gelukkig goed kunnen oplossen in de opmaak (Sowieso cudos voor hoe tof de hele opmaak van het blad is!).

daisieskitchen.com, daisieskitchen, zij en zeeuws, zij&zeeuws, recepten, magazine, print, geprint, gedrukt, drukken, blad, bladen, christelijk, recept, recepten, keuken, koken, zeeuws, zeeuws meisje, zeeuws misje, ingredienten, gezond, food, foodie, good food, foodblog, foodblogger,

Ik ben echt oprecht super trots op het resultaat. Het is een eer om gevraagd te worden om jouw recepten te delen in een magazine. Ziet er toch nét ff wat toffer uit dan internet (sorry, ik blijf een magazine-lover!). En om dat zo op je deurmat te vinden, te kunnen bladeren en dan jouw creatie tussen al die andere artikelen te zien. Zoals ze in ’t Zeeuws zeggen (en er overigens ook toevallig naast m’n hoofd in de inhoudsopgave staat haha!) “IK BIN GROÔS”! Als je het recept wilt weten: dan zul je toch écht even het blad moeten aanschaffen 😉

daisieskitchen.com, daisieskitchen, zij en zeeuws, zij&zeeuws, recepten, magazine, print, geprint, gedrukt, drukken, blad, bladen, christelijk, recept, recepten, keuken, koken, zeeuws, zeeuws meisje, zeeuws misje, ingredienten, gezond, food, foodie, good food, foodblog, foodblogger,

Marieke, nogmaals dank voor het aandragen van me én voor het maken van de prachtige profielfoto!

Over: Zij en Zeeuws is een nieuw uniek, eigentijds, christelijk lifestyle magazine voor de vrouw, waarin alle denkbare fasen in het leven aan de orde komen. Uniek vanwege het Zeeuwse karakter, eigentijds omdat het gericht is op de christelijke Zeeuwse vrouw van nu. 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

5 gedachtes over “DAISIESKITCHEN RECEPT IN ZIJ en ZEEUWS MAGAZINE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s