TOSTI CAPRESE

daisieskitchen.com, tosti caprese, italie, italiaans, zon, lente, zomer, pauze, lunch, lunchpauze, break, zonnetje, relaxen, bijkomen, ontspannen, tomaat, mozzarella, pesto, basilicum, caprese, gezond, healthy, healthyfood, foodie, fitfood, brood, bread,

De zon schijnt! Zoals ik vorige week al schreef, heb ik dan direct zin in zonnige gerechten als salades. Maar wat dacht je van een stukje Italie bij de lunch in de vorm van een tosti caprese? Het is bijna te simpel voor woorden, maar zo onwijs lekker! Zoek na de bereiding van dit broodgerecht een plaatsje in de zon, uit de wind en waan je tijdens je pauze even aan de Middellandse zee.

Wat heb je nodig? Per tosti
– 2 boterhammen naar keuze (liefst wel een lichte, zoals wit of mais)
– 1 eetlepel pesto
– dungesneden mozzarella
– 1 tomaat
– optioneel: verse basilicum
– boter of olie
– koekenpan

Bereidingstijd: 10 minuten

daisieskitchen.com, tosti caprese, italie, italiaans, zon, lente, zomer, pauze, lunch, lunchpauze, break, zonnetje, relaxen, bijkomen, ontspannen, tomaat, mozzarella, pesto, basilicum, caprese, gezond, healthy, healthyfood, foodie, fitfood, brood, bread,

Warm de koekenpan op middelhoog vuur op en laat de boter zachtjes smelten. Smeer intussen op beide boterhammen een dun laagje pesto.

De mozzerella snijd je in dunne plakjes of nog beter – reepjes. Leg ongeveer de helft op één boterham.

Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze op de boterham. Hierop leg je de andere helft van de mozzerella en eventueel wat basilicum.

En nu zachtjes, rondom bruin bakken. Doe dit niet op een al te hoog vuur, want de mozzerella heeft even de tijd nodig om te smelten. En je wilt natuurlijk ook geen zwarte stukjes op je tosti!

Heb je al een fijn plekje in de zon gevonden? Geniet dan maar lekker van je lunch en het mooie weer. Ik voel me totaal energiek na deze break (maar heb alleen weinig zin om weer aan de slag te gaan!) Geniet!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, tosti caprese, italie, italiaans, zon, lente, zomer, pauze, lunch, lunchpauze, break, zonnetje, relaxen, bijkomen, ontspannen, tomaat, mozzarella, pesto, basilicum, caprese, gezond, healthy, healthyfood, foodie, fitfood, brood, bread,

daisieskitchen.com, tosti caprese, italie, italiaans, zon, lente, zomer, pauze, lunch, lunchpauze, break, zonnetje, relaxen, bijkomen, ontspannen, tomaat, mozzarella, pesto, basilicum, caprese, gezond, healthy, healthyfood, foodie, fitfood, brood, bread,

Advertenties

Een gedachte over “TOSTI CAPRESE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s