HOME MADE KRUIDENOLIE

daisieskitchen.com, kruidenolie, olie, olijfolie, knoflook, kruiden, herbs, keuken, salade, dressing, brood, dip, koken, keuken, food, foodie, foodblog, foodblogger

Om in te bakken of een stukje brood in de dopen. Wat is er heerlijker dan zelfgemaakte kruidenolie? Ik ben er dol op! Het is zo makkelijk om te maken, je kunt het lang bewaren én je kunt er oneindig mee variëren. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn keuken en vertel je hoe jij ook mijn favo kruidenolie kunt maken. 

Dit flesje scoorde ik trouwens vorige week bij Action. Even goed schoonmaken voor gebruik. Ik vind het handig dat je hem helemaal kunt open schroeven om den ingrediënten erin te doen en je de olie gedoseerd kunt schenken met het kleine tuitje.  Kruidenolie kun je voor zoveel verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt er je vlees en groenten in wokken om direct extra smaak toe te voegen of zoals hierboven beschreven, je vers gebakken stokbrood of flatbread erin dopen als je een soepje of salade eet. Maar wat dacht je bijvoorbeeld om te gebruiken als dressing over je salade of over je vers gekookte pasta?

daisieskitchen.com, kruidenolie, olie, olijfolie, knoflook, kruiden, herbs, keuken, salade, dressing, brood, dip, koken, keuken, food, foodie, foodblog, foodblogger

De variant die nu in mijn keuken staat is met knoflook – obviously. Ik ben dol op lekker stinken en daarom ontbreken ui en knoflook eigenlijk nooit uit mijn keuken en komen ze bijna in al mijn recepten terug. Het geeft altijd net wat extra pit aan een gerecht. Knoflook gaat zeker naar verloop van tijd qua smaak goed mengen en daarom is het in olie stoppen zo ideaal. Het maken van de knoflookolie kost je werkelijk nog geen 2 minuten en je hebt er wekenlang plezier van. Ontvel een paar teentjes en stop de in zijn geheel of gehalveerd in de fles en vul die verder met extra vergine olijfolie. En nu is het een kwestie van wachten. Je kunt het namelijk wel direct gebruiken, maar hoe langer het staat hoe meer smaak je olie krijgt. Heerlijk!

daisieskitchen.com, kruidenolie, olie, olijfolie, knoflook, kruiden, herbs, keuken, salade, dressing, brood, dip, koken, keuken, food, foodie, foodblog, foodblogger

Niet zo’n fan van knoflook? Je kunt ook vele andere variaties maken zo lang je maar gebruik maakt van verse producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chilipeper? Of verse rozemarijn of tijm? Of een combinatie hiervan? Jazeker, de mogelijkheden zijn eindeloos! En op deze manier heb je telkens weer een andere smaak die je gerecht opfleurt. Probeer gewoon eens wat jou lekker lijkt en kijk of het bevalt. Ohja en in deze fles zit ook nog wat basilicum, maar ik kan niet zeggen dat ik die proef dus die kun je achterwege laten 😉

Succes!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, kruidenolie, olie, olijfolie, knoflook, kruiden, herbs, keuken, salade, dressing, brood, dip, koken, keuken, food, foodie, foodblog, foodblogger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s