TOMATENSALSA

daisieskitchen.com tomatensalsa, salsa, tomaten, tomaten salsa, salade, brood, broodje, caprese, tomaat, koriander, ui, knoflook, olie, lente, zomer, keuken, koken, lekker, makkelijk, snel, eten, gezond, food, foodie, veggies, healthy food, foodblog, foodblogger

Volgens mij heb ik het al 100x gezegd, maar WAT WORD IK BLIJ VAN DE ZON! Ik heb energie voor 10 (dat is fijn, want ik ben razend druk momenteel met werken, bloggen, sociaal doen en een berg side projects). Gezonder eten gaat me dan ook een stukje makkelijker af (alhoewel dit weekend echt té slecht was haha!). Ik kies sneller voor een lichtere maaltijd, veel groenten en fruit of gewoon een lekker broodje met een salade. En op dat broodje smeer ik graag wat tomatensalsa want dat is overheerlijk en vandaag vertel ik je hoe jij dit ook kunt maken.

Het is eigenlijk weer te simpel voor woorden. Ik kan het bijna geen recept noemen want het is een kwestie van de ingredienten bij elkaar rapen, snijden, door elkaar husselen en genieten maar. Alhoewel ik je wel kan adviseren de salsa even van te voren te maken zodat de smaken heerlijk kunnen vermengen. Dan is ‘ie nóg lekkerder!

daisieskitchen.com tomatensalsa, salsa, tomaten, tomaten salsa, salade, brood, broodje, caprese, tomaat, koriander, ui, knoflook, olie, lente, zomer, keuken, koken, lekker, makkelijk, snel, eten, gezond, food, foodie, veggies, healthy food, foodblog, foodblogger

Wat heb je nodig?
– 2 grote, rijpe tomaten
– 1 kleine ui
– 4 takjes verse koriander (en als je dat niet lust, kies dan voor peterselie of basilicum)
– snufje peper en zout
– een flinke scheut olijfolie (of kruidenolie)

Bereidingstijd: 8 minuten

daisieskitchen.com tomatensalsa, salsa, tomaten, tomaten salsa, salade, brood, broodje, caprese, tomaat, koriander, ui, knoflook, olie, lente, zomer, keuken, koken, lekker, makkelijk, snel, eten, gezond, food, foodie, veggies, healthy food, foodblog, foodblogger

Was de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd eerst in dunne plakjes en daarna overdwars zodat je hele kleine blokjes krijgt.

Ontvel de ui en versnipper. Scheur de blaadjes van de koriander (of ander kruid) af en snijd fijn (of als je net zo lui bent als ik, gewoon even scheuren). Gooi alles bij elkaar in een bakje of schaaltje, strooi de peper en zout en schenk de olie erover. Goed roeren en genieten maar! Oh en bewaar in een potje met een deksel – mits je het niet in 1x opmaakt 😉

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com tomatensalsa, salsa, tomaten, tomaten salsa, salade, brood, broodje, caprese, tomaat, koriander, ui, knoflook, olie, lente, zomer, keuken, koken, lekker, makkelijk, snel, eten, gezond, food, foodie, veggies, healthy food, foodblog, foodblogger

Advertenties

Een gedachte over “TOMATENSALSA

  1. […] 4 tomaten – 1 blikje mais – 1 grote ui – 1 potje tomatensalsa (of maak het zelf: tomatensalsa) – 300 gram gehakt – Mexicaanse gehaktkruiden – 1 pak taco […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s