MARKTHAL ROTTERDAM 

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

Op deze nieuwe categorie heb ik een tijdje zitten broeden, maar toen we vorige week in Rotterdam waren had ik binnen no time content. Vanaf nu ga ik dus ook regelmatig leuke food gerelateerde spots met je delen. Ik trap af met de markthal in Rotterdam, hét food walhalla van Zuid-Holland.

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

Het stond al sinds de opening op m’n lijstje om te bezoeken, maar op een of andere manier ben ik al jaren niet in Rotterdam geweest. Meer dan stom, want als kind kwam ik hier vrij regelmatig en ik heb er zelfs 2 jaar gestudeerd. Ik ben dol op de Rotterdamse mentaliteit, de mensen en de architectuur. En ook qua winkels lopen ze stukken verder vooruit dan hier in het Zeeuwse. Gaat iemand anders even een foodhal beginnen in het oude V&D pand in Goes  (hint, hint!)?

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

Een foodhal of in dit geval de markthal is niks meer dan een overdekte plaats waar bedrijven een plekje kunnen kopen of huren waarbij ze hun food gerelateerde producten verkopen. Een vaste plek dus, ideaal als je als bedrijf geen zin hebt om elke ochtend vroeg je hele inboedel uit te pakken en eind van de middag weer terug in te pakken om naar his te vervoeren. Nee, deze vaste plaats is een kwestie van de luiken openen en ’s avonds weer sluiten. Handig!

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

Wat kun je er vinden? Langs de buitenranden zit het vol met cafeetjes en restaurants. Slim, want omdat die aan de buitenkant zitten hebben ze ook hun eigen ingang en kunnen ze ook na sluitingstijd van de hal open blijven. Binnenin vind je tientallen stands met warme en koude hapjes, snoep, chocola, maar ook kaas, worst, brood en de heerlijkste specerijen. Ook zitten er kleine restaurantjes die een verdieping hoger zitten waardoor je prachtig uitzicht hebt over de markthal.

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

En ja, naast food ben ik ook een echte architectuur junkie dus ik was op slag verliefd op hoe het gebouw is vormgegeven. Het dak loopt half rond af en is bezaaid met de meest geweldige en kleurrijke tekeningen. Ik zag bloemen, vlinders, slakken, maar ook de grote woontoren die op blaak staat. En de kopse kanten zijn volledig van glas, zodat de Rotterdamse stadsgezichten te zien zijn en het een hele open sfeer geeft ondanks dat de kraampjes dicht op elkaar staan.

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

In de markthal kun je mij eigenlijk de hele middag droppen en achterlaten. Ik zou je niet eens missen want ik vermaak me prima. Naast de hele foto’s die ik heb gemaakt heb ik natuurlijk ook veel eten geproefd én gekocht. Jochem beet het spits af met een pork rib. Ik ben natuurlijk meer van de zoetigheid, dus we kochten nog een doosje met gemengde chocolade truffels, een lemon canolli  (yumm!!), gingen door met een heerlijk stuk kaas en sloten af met wat specerijen. En als je me er nog langer had losgelaten waren er vast nog dropjes, noten, kokos makronen  (geproefd, zo lekker!) en minstens 1 zak churros bij gekomen.

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

Kom dus zeker niet met een volle maag naar de markthal, want je kunt je buikje hier vol eten. Qua prijzen vond ik het overigens best uiteen lopen: het een was goedkoop, het ander gemiddeld en sommige dingen vond ik vrij prijzig. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. En daarna: lekker uitbuiken bij een van de restaurantjes óf in het parkje voor de markthal wat wij hebben gedaan. Lekker in de zon zitten en genieten van de beweging van de stad.

– Daisy

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

daisieskitchen.com, food, blog, blogger, foodblogger, markthal, rotterdam, foodhal, hlallen, stand, markt, eten, kruiden, churro's, vlees, chocola, groenten, fruit, italiaans, restaurants, koffie, coffee

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s