TACO SALADE

daisieskitchen.com, taco salade, tacos, mexicaans, mexican, food, foodie, taco, gezond, salade, salad, salsa, tomaten, tomato, komkommer, gehaks, mais, keuken, koken, recept, makkelijk, snel, avondeten, diner, lunch

Mexicaans is een van mijn favoriete keukens. Heerlijk gekruid vlees, bergen verse groenten en heerlijke sausjes en dipjes. Me Amo! Nacho’s en taco’s zijn geweldig, maar het probleem met taco’s vind ik altijd dat je je best doet om ze lekker te vullen en zodra je je tanden erin zet alles eruit valt omdat de schelp helemaal breekt. Niet handig… dat kan beter. Dus in plaats van je taco te vullen met een fijne salade, doe ik de taco’s – jawel – IN de salade!

Wat heb je nodig? voor 3-4 personen
– 1 krop ijsbergsla
– 1 komkommer
– 4 tomaten
– 1 blikje mais
– 1 grote ui
– 1 potje tomatensalsa (of maak het zelf: tomatensalsa)
– 300 gram gehakt
– Mexicaanse gehaktkruiden
– 1 pak taco schelpen

Bereidingstijd: 15 minuten

daisieskitchen.com, taco salade, tacos, mexicaans, mexican, food, foodie, taco, gezond, salade, salad, salsa, tomaten, tomato, komkommer, gehaks, mais, keuken, koken, recept, makkelijk, snel, avondeten, diner, lunch

Verwarm de oven voor, zoals op de verpakking van de taco schelpen staat aangegeven.

Rul het gehakt in wat boter of olie in de pan en voeg de Mexicaanse gehaktkruiden toe. Naar wens kun je de ui in de pan meebakken of anders laat je ze rauw.

Snijd en was intussen de ijsbergsla en leg dit in een grote schaal. De komkommer snijd je in vieren en de tomaten in kleine stukjes. Spoel de mais even af onder de kraan en voeg dit allemaal toe aan de sla.

Laat het gehakt een klein beetje afkoelen en verdeel dit over de schaal. Doe de salsa in het midden. Breek de taco’s in stukjes en steek die door de salade heen. De rest kun je op een bordje ernaast serveren.

En nu: lekker dippen, scheppen, gezellig kletsen en genieten. Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, taco salade, tacos, mexicaans, mexican, food, foodie, taco, gezond, salade, salad, salsa, tomaten, tomato, komkommer, gehaks, mais, keuken, koken, recept, makkelijk, snel, avondeten, diner, lunch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s