KOKOSMAKRONEN (2 INGREDIËNTEN!)

daisieskitchen.com, kokosmakronen, kokos, koek, koekje, koffie, 2 ingredienten, 2 ingredients, snel, makkelijk, bakken, oven, oma, herinnering, keukenla, gecondenseerde melk, kokosrasp, recept

Kokosmakronen doen me echt terugdenken aan de tijd dat ik na school bij mijn oma aan de keukentafel zat bij te kletsen. Altijd gezellig. Mijn eerste kopje koffie ever. Onder haar fornuis had ze een grote schuif met daarin altijd wel iets lekkers erbij. Vaak waren dat kokosmakronen. Toen ik onlangs bij Little Spoon een recept zag met slechts 2 ingredienten kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Zou dit écht net zo smaken als toen bij oma? 

Oma heeft ze nog niet goedgekeurd, ik zal haar ze binnenkort laten testen. Vandaag maakte ik ze voor mijn collega’s en hen kennende zullen ze smullen. Ik heb namelijk stiekem NOG een batch gemaakt, omdat ik er zelf niet vanaf kon blijven!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 16 mini’s)
– 150 gram gecondenseerde melk
– 150 gram kokosrasp
– Bakpapier

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 12-15 minuten

daisieskitchen.com, kokosmakronen, kokos, koek, koekje, koffie, 2 ingredienten, 2 ingredients, snel, makkelijk, bakken, oven, oma, herinnering, keukenla, gecondenseerde melk, kokosrasp, recept

Zoals je van mij gewend bent, zijn mijn recepten heel simpel. Dit keer niet anders. Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg de gecondenseerde melk en de kokosrasp af, voeg het bij elkaar en roer het goed door met een lepel. Er ontstaat dan een lekker plakkerig goedje.

Draai hier voorzichtig balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Leg ze uit elkaar op de bakplaat. Voordat je ze de oven in doet, kun je de bovenkant een klein beetje plat maken met de bolle kant van een lepel. Zo garen ze beter.

Uit ervaring: schuif ze bovenin je oven als je een mooie bruine kleur wilt.

Voordat je ze in je mond stopt, wel eventjes laten afkoelen. Beetje warm nog zijn ze ook overheerlijk!

Geniet ervan – Daisy

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, kokosmakronen, kokos, koek, koekje, koffie, 2 ingredienten, 2 ingredients, snel, makkelijk, bakken, oven, oma, herinnering, keukenla, gecondenseerde melk, kokosrasp, recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s