PRIMO SLOW JUICER SJ1

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Onlangs heb ik een slow juicer aangeschaft, omdat ik de sapjes uit zo’n apparaat toch beduidend lekkerder vind smaken dan uit de blender. Komt omdat ik in die laatste veel water moet toevoegen om de spinazie voor m’n Green Juice gehakt te krijgen. Jammer, zeker nu ik het verschil weet. Alleen geven ze een slow juicer niet weg en de prijzen lopen sterk uiteen. Denk tussen de 60 tot 1000 (!!!) Euro. Voor de meest voorkomende ben je gemiddeld 350 euro kwijt. Dat heb ik (helaas) niet over, dus bestelde ik redelijk budgetproof de Primo Slow Juicer SJ1 voor €80.


Slow juice is een makkelijke manier om extra groentes binnen te krijgen. Omdat de schroef traag draait  (vandaar de naam, slow!) vindt er geen verhitting plaats en worden dus alle vitamines en mineralen 100% behouden. Als je je groentes kookt gaat er al een hoop verloren. En die 2 ons groenten die het Voedingscentrum ons voorschrijft, lukt het jou om die elke dag binnen te krijgen? In een gemiddeld sapje gaat al snel een berg groente en een beetje fruit  (goed voor mij, want ik ben een hele slechte fruit eter!) Heb je die alvast in de pocket bij je ontbijt of lunch, is alles bij het avondeten alleen maar bonus!

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Terug naar de review van de Primo Slow Juicer SJ1, want daar gaat dit artikel immers over. Ik bestelde hem bij bol.com  (no spon!) en ik kreeg het apparaat de volgende dag al binnen. Omdat het echt low budget was als je het vergelijkt met de meeste juicers, had ik niet verwacht dat de doos zo zwaar was. Dat voelde direct als kwaliteit! Het zat super goed verpakt allemaal, geen mogelijkheid dus om kapot te gaan tijdens het vervoeren!

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Eenmaal uitgepakt was het even goed kijken hoe het apparaat in elkaar moest. De eerste paar keer lukte het me niet om de deksel er goed op te krijgen. Achteraf gezien kwam dat door de manier van in elkaar zetten. De onderdelen (molen, zeef en schroef) zette ik namelijk buiten om de motor in elkaar (zo heb ik het bij The Juice Bar geleerd) maar dat werkt bij de Primo dus niet. Dus de kop moet je al goed op de motor zetten, dan zet je de zeef op de molen en draai je die goed op zijn plaats in de kop, dan zet je de schroef erin en dan lukt het om de deksel erop te draaien.

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Wat ik grappig vind, is dat de mondjes voor het sap en de pulp een beetje scheef op het apparaat zitten. Uiteraard zijn er 2 bekers meegeleverd die je hieronder kunt zetten om respectievelijk het sap en de pulp op te vangen. Wel vind ik het plastic ietwat goedkoop aanvoelen, dus ben ik wel voorzichtig hiermee. Hopelijk gaat dit niet snel stuk! De binnenste elementen zijn voelen overigens wel stevig.

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Tijd van de waarheid: pakt de Primo Slow Juicer SJ1 ook de harde groenten en fruit goed? Het antwoord is JA! Ik hoef eigenlijk de stamper nooit te gebruiken  (alleen bij spinazie omdat dat natuurlijk in de schacht blijft steken) maar verder pakt hij alles zelf. Ook hele harde appels, wortels en zelfs zoete aardappel vermaalt hij zonder enig probleem. Yes!

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Het apparaat is na gebruik prima schoon te maken. Je haalt hem helemaal uit elkaar en spoelt het onder de koude kraan af. In de doos zat ook een speciale borstel, maar die heb ik eerlijk gezegd nog niet gebruikt. Ik pak voor de zeef altijd de afwasborstel. Het enige nadeel voor het schoonmaken, is wat mij betreft de smalle uitgang voor de pulp. Hier kan ik bijvoorbeeld niet met mijn vinger in om achtergebleven pulp te verwijderen. Dit probeer ik dan voorzichtig met een mesje  (zorg wel dat de rubberen sluiting open staat!) en dan met de kracht van het water de restjes weg te halen.

daisieskitchen.com, review, primo slow juicer sj1, slowjuice, juicer, foodblog, foodblogger, aankoop, test, testen, harde groenten, bladgroenten, veggies, healthy, healthyfoodie

Tip van Flip: maak het apparaat wel direct na gebruik schoon en niet laten staan tot de volgende dag, want als het gaat aankoeken moet je alleen maar extra hard poetsen. Geen tijd ’s morgens? Zet het dan allemaal in een bak water zodat het in elk geval niet aankoekt.
Tip van FLip #2: droog de binnenste delen van het apparaat NIET met een theedoek af. Hierdoor kunnen er namelijk pluisjes achterblijven en dat is niet zo lekker. Gewoon aan de lucht laten drogen of vochtig in elkaar zetten. Kan dat apparaat best tegen!

Ik gebruik de Primo Slow Juicer SJ1 nu 1.5 week en ben oprecht verrast door de kwaliteit die ik voor dit geld krijg. De enige minpunten zijn dus de kwaliteit van het plastic, de smalle pulp schacht en persoonlijk had ik graag de hoeveelheid pulp willen kunnen instellen  (ja, dat bestaat!). Maar voor deze prijs ga ik zeker niet te veel eisen stellen. Hopelijk kan ik hier nog lang van genieten!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “PRIMO SLOW JUICER SJ1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s