KATTENKOPJES, CARAMEL LATTE’S & BLOEMENTHEE BIJ KAT & SCHOTEL GOES

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

Naast een ware foodie, ben ik ook gek op dieren. Honden, paarden, giraffen, ik vind het allemaal super leuk. Ik wil ze letterlijk allemaal knuffelen! Goed nieuws: want dit kun je met zoveel katten als je 10 vingers maar aan kunnen bij een kattencafé. En laat er nu onlangs eentje zijn geopend in mijn home town Goes. Ik ging er een kijkje nemen, werd kapot geknuffeld door Angel, testte de koffie en werd crazy (in a good way) van de bloementhee bij Kat & Schotel.

Bij binnenkomst even je handen ontsmetten en dan kan het feest beginnen. Ik ben amper binnen of ik word al hartelijk begroet door Angel, de kleinste van het stel. Even verderop ligt Lynn lekker te ronken bij de achtbaan en Daru loopt een beetje rond. Hier wonen namelijk welgeteld 7 katten. Poezen, katers, jong, oud, zwart, rood en wit: er zit werkelijk voor ieder wat wils tussen. Ze zijn afkomstig uit het asiel, maar wonen hier nu fulltime. Door de eigenaressen Quinta en Chantal worden ze liefkozend ‘kroegtijgers’ genoemd.

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

De katten lopen vrij rond en kunnen zich desgewenst even terugtrekken in hun privéruimte om te eten, slapen of hun behoefte te doen. Maar nog cooler: ze kunnen ook lekker naar buiten in de afgesloten tuin! Daar vind ik Bella en Puri, die lekker tussen de bomen liggen te relaxen. Als ik alle katten (die wilden) heb begroet (en dat duurt even want ♡ ) ga ik zitten op het bankje bij de achterdeur. Nu komt de moeilijke beslissing ‘wat gaan we drinken’? De keuze is namelijk reuze en ook hier is voor ieder wat wils. Ik laat me verleiden tot de caramel latte (aanrader!!) en mijn collega blogger én naamgenoot Daisy (Diyaata.com) neemt een Nutella latte. Die ga ik zeker volgende keer nemen, want die ziet er fantastisch uit.

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

Na een hoop kletsen, gezelligheid, nog meer kattenkopjes geaaid te hebben, besluiten we toch nog een rondje drinken te bestellen. Ons oog valt op een selectie thee bloemen. Dat is natuurlijk super instagrammable (ja dat is een woord!) Je kunt er 2 kopjes thee van trekken, precies genoeg voor de beide Daisy’s. Je krijgt dus een metalen bolletje. De bloemknop die erin zit, laat je in het water plonsen en dan is het even wachten. Langzaam gaat de bloem open en komt er echt een prachtig tafereel tevoorschijn. Goede bijkomstigheid: de thee is overheerlijk!

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

Je kunt bij Kat & Schotel ook heerlijk lunchen. Hier had ik dit keer geen tijd voor, maar de volgende keer ga ik dit zeker proberen. Bang voor haar op je tosti? Dat is niet nodig, want de keuken en bar zijn volledig afgesloten. Wel zo hygiënisch en vooral veilig voor de katten. Al proberen ze het natuurlijk wel om naar binnen te sneaken.

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

Eerlijk gezegd kan ik nog wel 1000 woorden vuil maken over deze toffe plek! De sfeer is echt heel fijn, rustig en gemoedelijk. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, de katten echte kroelkonten. De inrichting is heel tof gedaan met pasteltinten en bergen kussentjes. En als je de namen van de katten nog niet uit je hoofd kent, kun je op de muur even spieken wie je aan het knuffelen bent. De koffie en thee zijn in elk geval goedgekeurd en ik hoorde dat de Blue Berry Muffin ook hemels is.

daisieskitchen.com, kat en schotel. kat&schotel, kattencafé, goes, goesisgoes, thee, koffie, caramel latte, mocca d'or, review, katten, cats, kitties, asielkat, asiel katten,

Bekijk voor de actuele openingstijden en de huisregels de website van Kat & Schotel. Sowieso zou ik adviseren om rond lunchtijd en op drukke dagen te reserveren als je zeker wilt zijn van een plaatsje. De zaak is namelijk niet heel groot en het aantal plaatsen dus beperkt. Ik ga hier zeker binnenkort een keer mijn laptop mee naar toe nemen om te werken. Zeker weten dat er hier inspirerende receptjes vandaan worden geschreven haha!

Ben jij wel eens in een kattencafé geweest? Is dit wat voor jou? 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s