EASY TZATZIKI MET MUNT

daisieskitchen.com, tzatziki, zaziki, tzaziki, grieks, griekenland, griekse keuken, koken, recept, snel, makkelijk, simpel, kwark, yoghurt, munt, mint, knoflook, smaakmaker, tafel, zomer, vakantiegevoel

Griekenland is en blijft één van mijn favo vakantiebestemmingen. Ook hun keuken is fantastisch. Veel vlees, vis, gegrilde groente, simpele maar heerlijke salades. En ja, mijn ultieme items die onmisbaar zijn op tafel: feta en tzatziki. Die laatste kun je als saus, dressing, dip óf gewoon als bijgerecht eten. Ik ben er dol op! Het is fris door de yoghurt in combinatie met de verse munt en heeft toch een kleine kick door de knoflook.

Ik kan echt nog uuuuren doorkletsen over mijn liefde voor Griekenland, de Griekse keuken en tzatziki. Maar ik ga je gewoon vertellen hoe je dit thuis kunt maken, zodat je een instant vakantiegevoel krijgt.

Wat heb je nodig? Voor 1 schaaltje
– 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt, of als je een low fat variant wilt maken: magere kwark
– 3 takjes verse munt (gewassen)
– 1 theelepel gemalen (spicy) knoflook, of 2 teentjes verse knoflook
– snufje peper, flinke snuf (zee)zout

Bereidingstijd: 4 minuten

daisieskitchen.com, tzatziki, zaziki, tzaziki, grieks, griekenland, griekse keuken, koken, recept, snel, makkelijk, simpel, kwark, yoghurt, munt, mint, knoflook, smaakmaker, tafel, zomer, vakantiegevoel

Doe de yoghurt of kwark in een schaaltje. Was de munt en haal de blaadjes van het takje af. Snijd ze klein en fijn. Voeg samen met de knoflook, peper en zout toe aan de yoghurt. Goed doorroeren.

Het lekkerst is het om de smaken een tijdje te laten vermengen. Als je de smaak van munt wat overheersend vind, kun je er uiteraard minder in doen. Proef zeker voor het serveren nog even of het naar wens is, anders kun je nog wat zout of knoflook toevoegen. Of als je de smaak te heftig vindt, extra yoghurt. Enjoy!

Zelf heb ik een speciale kruidenschaar, ooit eens gekocht bij Kruidvat. Super handig is dat! Het is een schaar met heel veel bladen, dus kun je makkelijk en snel reepjes snijden van de kruiden. Je kunt deze vast ook bij kookwinkels shoppen. Echt een aanrader. Wat is jouw keukentool-tip?

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “EASY TZATZIKI MET MUNT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s