LAUWWARME COUSCOUS SALADE (VEGA)

daisieskitchen.com, couscous, salade, lauwwarme salade, groenten, veggies, vega, vegetarisch, tzaziki, noten, sla, melange, champignons, courgette, paprika, cherry tomaten, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, wam weer,

Met warme dagen vind ik het knap lastig om te bedenken wat we gaan eten. Koken is dan opeens niet meer mijn grootste hobby kan ik je vertellen. En elke dag sla komt op den duur ook wel je neus uit. Dit recept komt voort uit mijn ongeduldigheid. Ik vind het namelijk heerlijk om gebakken groenten zoals champignons toe te voegen aan mijn salade, maar heb nooit zin om te wachten tot die ook weer zijn afgekoeld. Dus ik presenteer vandaag: een lauwwarme salade met couscous en bergen veggies (vega!)

Wat heb je nodig? Voor 2-3 personen
– 150 gram couscous
– 80 gram gemengde sla
– halve courgette
– 250 gram champignons
– 1 paprika
– 250 gram cherry tomaten
tzatziki
– gehakte, ongezouten noten (naar keuze)
– olie

Bereidingstijd: 10 minuten

daisieskitchen.com, couscous, salade, lauwwarme salade, groenten, veggies, vega, vegetarisch, tzaziki, noten, sla, melange, champignons, courgette, paprika, cherry tomaten, recept, keuken, koken, makkelijk, snel, wam weer,

Bereid de couscous zoals op de verpakking beschreven. Persoonlijk kies ik altijd een variant die met 5 minuten klaar is. Lekker makkelijk en snel voor als je geen tijd of zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan.

Verhit de olie in de pan. Was de groenten en snijd  in stukjes. Bak als eerst de champignons tot ze lichtbruin kleuren en voeg daarna de paprika en courgette toe.

Terwijl de groenten staan te bakken, kun je alvast de couscous en sla in de schaal doen. Verdeel de cherry tomaten erover en voeg dan de warme groenten toe. Maak op smaak met de tzatziki die je natuurlijk al gemaakt had en het geheel maak je af door wat gehakte noten te verdelen over het geheel. Eet smakelijk!

Wat is jouw favo gerecht om te maken met het warme weer?

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s