HEALTHY SPRING ROLLS

daisieskitchen.com, gezonde loempia's, spring rolls, rivierkreeft, groenten, ongebakken, rijstvel, rijstvellen, gezond, healthy, healthy food, foodblog, foodblogger, recept, keuken, koken, snel, makkelijk, eten, diner, snack, bijgerecht

Gezonde loempia’s, heb je daar al eens van gehoord? Als ik denk aan loempia’s, denk ik aan die loeihete, in de frituur gebakken, knapperige, Vientamese variant. In Zeeland is de kraam van Lam beroemd, the place to be als je zin hebt in een snack. Maar vandaag maak ik een gezonde variant, eentje die niet de frituur in hoeft (kan wel, maar da’s dan weer niet zo fitgirl/bikini body proof). En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren! Hier thuis is het in elk geval al goedgekeurd.

Wat heb je nodig? (Per stuk)
– rijstvellen (te koop bij de toko)
– vlees of vis naar keuze. Ik vul ze vandaag met een paar gepelde rivierkreeftjes
– 2 eetlepels groente naar keuze. Ik gebruik taugé, Chinese kool, prei, paprika en boontjes

Bereidingstijd: 15 minuten

daisieskitchen.com, gezonde loempia's, spring rolls, rivierkreeft, groenten, ongebakken, rijstvel, rijstvellen, gezond, healthy, healthy food, foodblog, foodblogger, recept, keuken, koken, snel, makkelijk, eten, diner, snack, bijgerecht

Snijd de groenten in kleine stukken en bak ze even om in wat boter of olie. Laat goed afkoelen.

De rijstvellen zijn hard en droog en kun je dus niet zo verwerken. Bereid ze dus volgens verpakking. De mijne moesten 30 seconden ondergedompeld worden in een schaal lauwwarm water. Let wel op dat je het niet te lang doet, anders worden ze té zacht en scheurt het.

Leg de rivierkreeftjes in het midden van het vel. Verdeel hierover de afgekoelde groenten. Zorg dat je langs alle kanten voldoende ruimte houdt om het pakketje in te rollen.

Vouw de boven en onderkant naar binnen en doe dit ook met de zijkanten. Doe dit goed strak, zodat de groenten niet kunnen verplaatsen. Wel voorzichtig dat het rijstvel niet scheurt!

Serveer met sojasaus of chilisaus. Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, gezonde loempia's, spring rolls, rivierkreeft, groenten, ongebakken, rijstvel, rijstvellen, gezond, healthy, healthy food, foodblog, foodblogger, recept, keuken, koken, snel, makkelijk, eten, diner, snack, bijgerecht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s