8 TIPS OM GENOEG (WATER) DRINKEN

daisieskitchen.com, water, drinken, voldoende, warm, warm weer, zomer, zonnig, vocht, vochtbalans, drankje, fruit, sap, eten, vochtinname, smaak, smaakje, routine, gouden tip

Met het warme weer is het belangrijk om genoeg (water) te drinken. Helaas vind niet iedereen dat even makkelijk. Ze vinden water niet lekker of krijgen werkelijk niet zulke hoeveelheden weg. Maar 2 liter heb je nu zéker nodig. Vandaar dat ik 8 tips met je deel om toch voldoende te drinken.

Zelf heb ik er geen last van, ik drink zonder probleem een flesje van een halve liter weg. Dit komt deels omdat ik door mijn HMS/Fibromyalgie bijna altijd een droge mond heb en dus veel dorst heb. Ja, ik word er soms gek van hoe vaak ik naar de wc moet om te plassen. Maar anderzijds voorkomt het wel dat ik uitdroog, zeker op warme dagen. Een mens heeft 1,5-2 liter drinken per dag nodig. En in de zomer heb je die 2 liter écht nodig. Wist je namelijk dat je bijna 1,5 liter per dag uitplast en gemiddeld een halve liter zweet?

daisieskitchen.com, water, drinken, voldoende, warm, warm weer, zomer, zonnig, vocht, vochtbalans, drankje, fruit, sap, eten, vochtinname, smaak, smaakje, routine, gouden tip

Mijn dag begint altijd met een (groot) glas water. In de nacht heb je lange tijd niks gedronken en je verliest wel vocht door zweten. Goed om direct dat vochtniveau op te krikken in de morgen.

Ik schreef het hier boven al, maar ik drink uit een groot glas. De meeste glazen bevatten maar 0.2 liter. Dit zou betekenen dat je zo’n 15 (!) glazen moet wegwerken om genoeg te drinken. Mijn glazen bevatten 0.4 liter en dat scheelt toch wel wat wandelingetjes naar de kraan.

Met het warme weer is koud water het lekkerst. Vul een grote fles of kan met water en zet deze in de koelkast. Dan heb je meteen een doelstelling: die moet leeg vandaag!

De flauwe smaak van water beu? Voeg dan eens wat fruit of fruitige ijsblokken toe. Hier kun je eindeloos mee variëren. Mijn persoonlijke favoriet: schijfjes citroen en takjes munt.

Toch dat drinken beu? Eet dan eens groenten of fruit die veel vocht bevatten. Wat dacht je van een lekkere, sappige watermeloen salade als lunch?

Wist je dat je tegenwoordig ook frisdrank, vruchtensap, melk en koffie mag meetellen bij je vochtinname? Al is veel koffie niet aan te raden, snap ik dat een kopje tussendoor wel heerlijk is. Of: kies voor de verandering voor een verfrissende ijskoffie. Kies liever niet voor alcohol, want dit droogt je uit.

Een gouden tip wat mij betreft: drink na elk toiletbezoek een glas water. Je moet toch je handen wassen, kun je bij de kraan direct een glas water achterover gooien!

Al met al is goed om er een routine van te maken. Dan zit het door je hele dag verweven. Drink een glas water voor iedere maaltijd en bij elk tussendoortje, als je net uit bed komt en voordat je erin stapt.

daisieskitchen.com, water, drinken, voldoende, warm, warm weer, zomer, zonnig, vocht, vochtbalans, drankje, fruit, sap, eten, vochtinname, smaak, smaakje, routine, gouden tip

Heb jij nog een goede tip om voldoende te drinken? – Daisy 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

Een gedachte over “8 TIPS OM GENOEG (WATER) DRINKEN

  1. Goede tips! Normaal gesproken drink ik ook veel water en gaat dat altijd goed. Op dit moment geef ik borstvoeding en is het warm, waardoor ik nóg meer moet drinken. En dan wordt t vaak een stuk lastiger..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s