COURGETTI

daisieskitchen.com, courgetti, spiraler, courgette, groenten, veggies, vega, vegan, ketjapsaus, sojasaus, soyasaus, tomaat, champignons, veggies, vegetarisch, geen vlees, dinner, diner, lunch, foodi, foodie, foodblog, foodblogger

Even klaar met die zware, koolhydraat rijke pasta en toe aan iets lichts op de maag? Probeer dan eens courgetti. “Wattus..?!” zul je misschien denken. Courgetti is eigenlijk spaghetti gemaakt van courgette. Tegenwoordig kun je overal wel een spiraler krijgen, een handig apparaatje waarmee je makkelijk lange slierten kunt maken. Het lijkt dus qua vorm op spaghetti, terwijl je feitelijk een extra dosis groenten binnen krijgt. Ik ben er dol op! Hoe je het verder bereid, vertel ik je in deze blog.

Wat heb je nodig? Per persoon
– 1 middelgrote courgette
– 1/2 paprika
– 100 gram (kastanje) champignons
– 75 gram cherry tomaten
– verse basilicum
– olijfolie
– scheutje sojasaus of ketjap

Bereidingstijd: 10 minuten

daisieskitchen.com, courgetti, spiraler, courgette, groenten, veggies, vega, vegan, ketjapsaus, sojasaus, soyasaus, tomaat, champignons, veggies, vegetarisch, geen vlees, dinner, diner, lunch, foodi, foodie, foodblog, foodblogger

Naast dat courgetti een stuk gezonder is dan een gewoon bord pasta, is het ook nog eens sneller klaar. Helemaal mooi meegenomen! De courgetti hoef je namelijk niet te koken. Oh, nóg een voordeel: je hebt maar 1 pan nodig. Scheelt weer afwas. Goed, we gaan beginnen.

Was de courgette en snijd de bovenkant eraf. Maak er met de spiraler mooie slierten van (ik kocht mijn spiraler overigens bij Ali Express, maar is bijvoorbeeld ook bij Blokker, Action en Kookwinkels verkrijgbaar). Snijd de andere groenten in plakjes.

Verwarm wat olie in de wok of hapjespan en bak eerst de champignons bruin. Voeg vervolgens de andere groenten toe en roerbak deze even mee. Voeg als laatst de courgetti bij om mee te verwarmen. Voor de smaak is een scheutje sojasaus of ketjap lekker, samen met wat verse basilicum.

Serveer in een diep bord. Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, courgetti, spiraler, courgette, groenten, veggies, vega, vegan, ketjapsaus, sojasaus, soyasaus, tomaat, champignons, veggies, vegetarisch, geen vlees, dinner, diner, lunch, foodi, foodie, foodblog, foodblogger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s