VEGAN JUNK FOOD BAR AMSTERDAM

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

Als nieuwbakken vegan vind ik het behoorlijk lastig om buiten de deur te eten. Vaak wordt het toch een salade. Zeker in Zeeland is de keus zeer beperkt en moet je vooraf bellen of de kok wat veganistisch in elkaar kan knallen voor je. In Amsterdam heb je gelukkig dat probleem niet. Daar zijn bijna overal wel vega(n) opties te verkrijgen. Bij de Vegan Junk Food Bar kon ik écht helemaal los gaan, want kon ik werkelijk alles van de kaart bestellen. YAZZ!

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

De keuze is reuze. Van burgers en broodjes, tot finger food en zelfs ijs. Alles is volledig natuurlijk en plantaardig. En dus niet zo gezond als je bij de meeste restaurants voorgeschoteld krijgt! Niks pure salade, maar junk food zónder dierenleed.

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

Mijn fellow blogger Lindy was er voor onze aankomst al over uit: ze wilde graag de vegan kapsalon, genaamd Loaded Fries, proberen. Hetgeen je natuurlijk het meest craved na een avondje doorhalen. Lekkere vette frietjes, iets wat gezond lijkt, bergen vlees en nét iets teveel saus. Bij de Vegan Junk Food Bar krijg je wél precies die ervaring, maar dan zonder vlees en zuivel-vrije sausjes. Ik besloot gezellig met haar mee te doen en ook zo’n portie te bestellen.

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

En ik moet zeggen als iemand die ook weet hoe de real-deal smaakt: dit is geweldig! Een bodem van vers gebakken frietjes, met daarover vegan kaas, vegan cocktailsaus en knoflooksaus, een dikke laag faux dönner, krokante uitjes, ringen rode ui, paprika, groene pepers en rode kool. Ja, er wordt zeker keihard gewerkt om de beleving hetzelfde te maken. En het was o-ver-heerlijk! Die kaas was niet te vergelijken met echt, maar wél super lekker.

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

On the side besloten we de Pakistan Bitterballen te bestellen. Deze zijn heerlijk krokant van buiten (het jasje doet me vaag denken aan die van de Van Dobben bitterballen) en vanbinnen is de structuur heerlijk zacht, vol en licht spicy van smaak. Een echte aanrader.

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

Overigens ben ik van nature niet zo dol op sausjes, dus die van de bitterballen heb ik niet geprobeerd. Maar die op de Loaded Fries zat waren heerlijk romig en vol van smaak. Er waren op de kaart nog heel wat items die we hadden willen proberen, maar Lindy en ik hebben beide de bodem van onze kapsalon niet bereikt. Een aardige jongen aan een andere tafel had een burger én zoete aardappel frietjes en dat zag er ook allemaal op om je vingers bij af te likken.

daisieskitchen.com, vegan junk food bar, amsterdam, veganistisch, vegetarisch, kapsalon, loaded fries, snacken, snackies, frituur, bitterbal, vegetarische bitterbal, pakistan bitterbal, food, foodie, uit, restaurant, uit eten, lindy, boterkaaseieren blog

Kunnen jullie niet een vestiging in Zeeland openen *wink wink*

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s