VEGAN (N)ICECREAM

daisieskitchen.com, nicecream, ice cream, vegan, vega, ontbijt, lunch, dessert, toetje, fruit, banaan, framboos, kokosyoghurt, alpro mild and creamy, makkelijk, snel, lekker, blender, granola, gezond, to go, meenemen

Ontbijten of lunchen met een ijsje. Ik denk dat je de mini-me daar niet blijer mee had kunnen maken. Zeker niet als je daar dan óók nog zo’n mega vol schaaltje van mag nemen. Top! Nu is het misschien koud weer, maar met een warme kop thee vind ik het helemaal prima. Flinke hand home made granola erbij en je kunt er weer een poos tegenaan. Ongezond? In tegendeel! Met vers fruit én kokosyoghurt. Helemaal vegan proof.

Dit recept is een beetje ontstaan uit noodzaak. Je kent het vast wel, je koopt een tros bananen in de winkel. In de veronderstelling dat je man er ook wel eens eentje gaat eten. Doet ie dan vervolgens niet. Vergeet jij ze ook een paar keer. En dan opeens liggen er nog meerdere bananen nogal bruin te worden. De vriezer is dan in mijn geval altijd hét antwoord. Wel even het schilletje eraf pellen, want dat is beetje mission impossible als ie eenmaal bevroren is 😉

daisieskitchen.com, nicecream, ice cream, vegan, vega, ontbijt, lunch, dessert, toetje, fruit, banaan, framboos, kokosyoghurt, alpro mild and creamy, makkelijk, snel, lekker, blender, granola, gezond, to go, meenemen

Wat heb je nodig? Per portie
– 1 banaan (bevroren)
– handje frambozen (vers of bevroren)
– +/- 200 ml kokosyoghurt
– blender of keukenmachine

Bereidingstijd: 3 minuten

Simpeler dan ‘alles in de blender gooien en wachten tot het een egaal goedje is’ kan ik het niet maken. Persoonlijk houd ik van een lekkere stevige consistentie, dus zijn mijn frambozen ook bevroren (of misschien was dat ook bittere noodzaak hahaha). Geen zin in ijs met deze dagen? Gebruik dan vers in plaats van bevroren fruit. Giet in een glas en drink met een dik rietje je lunch of ontbijt.

Net als ik ’s morgens niet zoveel tijd? Maak dan een voorraadje en vries de (n)icecream per portie in. Avond vooraf in de koelkast zetten en je kunt het ’s morgens direct eten. Ook handig om mee te nemen naar je werk.

Enjoy!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

daisieskitchen.com, nicecream, ice cream, vegan, vega, ontbijt, lunch, dessert, toetje, fruit, banaan, framboos, kokosyoghurt, alpro mild and creamy, makkelijk, snel, lekker, blender, granola, gezond, to go, meenemen

Advertenties

2 gedachtes over “VEGAN (N)ICECREAM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s