HOE IK OUDE RECEPTEN OMBUIG NAAR VEGAN

daisieskitchen.com, slow juice, slow juicer, carrot juice, wortel, winterpeen, wortelen, sinaasappel, gember, limoen, gezond, healthy, healthylife, lifestyle, drink, ontbijt, breakfast

Na anderhalf jaar druk geblogd te hebben over allerlei recepten, is het als vegan soms lastig hierop terug te kijken. Want ondanks dat er veel vegetarische recepten op mijn site te vinden zijn, zijn ze veelal niet vegan. Vandaag vertel ik je hoe ik eigenlijk vrij simpel, oude niet-vegan recepten omtover tot wél vegan proof!

Thank gosh voor vervangers. Je kunt ze tegenwoordig vrij makkelijk vinden. In plaats van koemelk in de koffie (of in andere recepten), gebruik ik nu havermelk. Wanneer ik recepten heb met yoghurt of kwark, vervang ik die door een kokos-, soja- of havervariant. De keuze is reuze in de supermarkten, al mis ik in veel gevallen wel de budget proof huismerk variant. Op mijn boterham smeer ik soja boter. En als een soepje eet, maak ik voor op het stokbrood gewoon zelf kruidenboter met de soja variant.

daisieskitchen.com, falafel burger, hamburger, vegan, kaas, vegan cheeseburgers, falafel, kikkererwten, mini, snack, hapjes, feestje, party

In de winkel heb ik ook al kookroom van soja ontdekt. Super handig én lekker voor in dat romige soepje. Desgewenst kun je hier natuurlijk ook een beetje vegan yoghurt voor gebruiken. Zelf heb ik ze nog niet gebruikt, maar je kunt bij de bio-winkel een ei-vervanger in poedervorm kopen om in je (bak)recepten te gebruiken. En anders zijn er andere middelen als banaan of avocado die je als bindmiddel kunt gebruiken.

daisieskitchen.com, courgetti, spiraler, courgette, groenten, veggies, vega, vegan, ketjapsaus, sojasaus, soyasaus, tomaat, champignons, veggies, vegetarisch, geen vlees, dinner, diner, lunch, foodi, foodie, foodblog, foodblogger

Helaas is niet voor alles een goede vervanging te vinden en dan probeer ik het eigenlijk gewoon weg te laten. Maar dat komt vrij weinig voor, want tot nu toe lukt het me altijd wel iets te vinden. Ik vind het fijn dat ik op deze manier nóg creatiever te keuken in stap en er gewoon iets van probeer te maken. Zo wil ik binnenkort proberen of ik vegan cheesecake kan maken!

daisieskitchen.com, vegan, veganistisch, vegan in wording, recepten, koken, keuken, switch, vegan quiche, cheesecake, kaas, vervangers, melk, havermelk, soja, room, boter, brood

Zelfs mijn lieftallige husband is er steeds meer in thuis. Hij hóeft natuurlijk niet vegan te eten, maar ondersteunt mij er goed in en heeft inmiddels geleerd hoe hij etiketten kan lezen. Zo heeft hij vorige week de halve stad afgefietst om vegan kaas (gewoon bij de kaasboer joh! En nog eens vele malen lekkerder dan die uit de supermarkt), vegan bladerdeeg (van de Albert Heijn eigen merk) en vegan gehakt (van de Vegetarische Slager). Daarmee heeft hij een overheerlijke hartige taart gemaakt (die op de foto hierboven. Applaus voor heb toch?! Hij gaat echt door voor de husband of the year award). Ik zal hem snel vragen dit nog eens te maken, dan deel ik het recept! Dit is namelijk ook heerlijk als je geen vegan bent maar wél af en toe een andere keus wilt maken.

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s